Ma: 2020.09.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Szexuális erőszak gyanúja miatt letartóztatták Kunágota református lelkészét
Privatkopo.hu 2020.01.18. 10:33:00

A bíróság 30 napra letartóztatásba helyezte H. G.-t, aki ellen szexuális erőszak gyanúja miatt indult eljárás. A gyanúsított a kunágotai református lelkész, akit az egyház január 9-én felfüggesztett.A rendőrök 2019. december 31-én a nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek egy 58 éves kunágotai férfit.

A református egyház közölte: „A Békési Egyházmegye Elnöksége az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, és ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól. Ha és amennyiben ártatlansága a rendőrségi vizsgálat során bebizonyosodik, úgy az ellene indított eljárást megszüntetjük és a lelkészi szolgálatba visszahelyezzük. Ha azonban a bűnössége bizonyítást nyer, úgy a fegyelmi eljárást lefolytatjuk ellene. A felfüggesztés ideje alatt a környékbeli lelkészek látják el a helyettesítési szolgálatokat.”

A Gyulai Törvényszék közölte: az ügyben a bíróság pénteken véglegessé vált végzésével elrendelte H. G. letartóztatását 30 napra. A másodfokú bíróság szerint ugyanis csak a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárást (főleg a tanúk befolyásolásával) ne nehezítse/akadályozza.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat