Ma: 2020.11.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Balesetek, tűzesetek, katasztrtófák
Vasútállomáson rabolgatott a 24 éves „erőforrás”
Privatkopo.hu 2020.10.22. 15:12:00
A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves, időközben letartóztatott, többszörösen büntetett előéletű elkövetővel szemben, aki 2019 nyarától kezdve több személyt is kirabolt Heves megyében, a kál-kápolnai vasútállomáson.

A vádlottat a bíróság korábban fiatalkorúként rablás bűntette miatt javítóintézeti nevelésre ítélte, majd nem sokkal nagykorúvá válása után zsarolás bűntette miatt szabott ki vele szemben két év börtönt, amit le is töltött. A férfit azonban ezek a büntetések sem tartották vissza az újabb, részben erőszakos bűncselekmények elkövetésétől.

2019. augusztus 3-án, késő délután a vádlott Kál községben kisétált a vasútállomásra, ahol a külső vágányokon álló tehervagonok között várakozott addig, amíg meg nem látott egy 47 éves, számára ismeretlen személyt, aki a síneken átvágva igyekezett hazafelé. A terhelt leszólította a sértettet, akitől 2000 forintot követelt azzal a valótlan indokkal, hogy ő ezt a pénzt korábban ellopta tőle egy kávézóban. A meglepett ember hiába állította, hogy életében nem járt a kávézóban, a vádlott nem tágított, sőt veréssel fenyegette, aminek hatására kapott is 400 forintot. Mivel kevesellte az összeget, a rabló nekiszorította áldozatát az egyik vagonnak, majd átkutatta a zsebeit, és elvette minden pénzét, összesen 2500 forintot.

Idén februárban a vádlott ugyancsak a kál-kápolnai vasútállomáson meglopott egy 15 éves fiút, akit előzőleg felszólított, hogy hálából, amiért megtalálta és visszaadta neki a korábban elvesztett pénztárcáját, ölelje őt meg. Amikor a kiszolgáltatott fiatal kényszerűen átkarolta, a vádlott énekelni kezdett és táncmozdulatokat imitált, miközben - a sértett figyelmét így elterelve - a zsebéből eltulajdonított 200 forint aprópénzt. Ugyanezt a kiskorú sértettet a vádlott röviddel később, április 9-én, az esti órákba ki is rabolta az állomáson, ahol nekilökte őt egy jelzőoszlopnak, majd miután a védekező fiú karjait lefeszítette, elvette tőle 1130 forintját.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a különös visszaeső elkövetőt két rendbeli rablás bűntettével, valamint üzletszerűen, zsebtolvajlás útján elkövetett lopás vétségével vádolja.

Az ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a vallomástételt eddig megtagadó terhelttel szemben főbüntetésül 8 és fél év börtönt szabjon ki abban az esetben, ha az előkészítő ülésen beismerné a bűncselekmények elkövetését, meggyorsítva ezzel a bizonyítást és az ítélethozatalt. A vádhatóság azt is indítványozta, hogy a bíróság - beismerésétől függetlenül - rendeljen el részleges vagyonelkobzást a vádlottal szemben, emellett kötelezze őt kártérítésre és a nyomozás során keletkezett 639 794 forint bűnügyi költség megfizetésére.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat