Ma: 2020.12.03.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Bosszúból felakasztotta a gyerekkori barátját
Privatkopo.hu 2020.01.14. 10:38:00

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 38 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2016 júniusában bosszúból leütötte, majd egy vasállványra felakasztotta a gyermekkori barátját, aki korábban meglopta őt.A vádlott és a sértett gyermekkoruk óta barátok voltak, rendszeresen összejártak. 2015. december végén azonban a sértett a vádlott és szülei kiskunhalasi házának garázsából - a távollétüket kihasználva - szerszámokat és üzemanyagot lopott több mint 50 000 forint értékben, majd eladta azokat egy közös ismerősüknek. A vádlott megtudta, hogy a gyermekkori barát lopta meg őket, ami miatt a tolvajt a Kiskunhalasi Járásbíróság el is ítélte.

A vádlott a lopás miatt nagyon megharagudott a sértettre, ismerősök előtt hangoztatta, hogy ezért meg fogja leckéztetni. 2016. június 21-én, éjszaka el is ment a sértett kiskunhalasi tanyájára, a sötétség leple alatt a záratlan kertkapun keresztül észrevétlenül bement az ingatlan udvarára és a kerti zuhanyzó hordó elhelyezésére szolgáló vasállványhoz ment. Az állványra rögzített egy elektromos vezetéket, amit a helyszínen talált. A vezetékre egy csúszóhurkot kötött, majd az udvaron elrejtőzve várta a sértettet.

Amikor a hazaérkező sértett a házból kilépett a világítás nélküli udvarra, a lesben álló vádlott egy érdes felszínű tárggyal hátulról leütötte, amitől a sértett elvesztette az eszméletét. Ez után a vádlott az eszméletlen férfit a vasállványhoz vonszolta és a hurkot a nyakára rögzítve felakasztotta úgy, hogy a sértett lábai leértek a talajra. Ezzel a vádlott azt a látszatot keltette, mintha a sértett öngyilkosságot kísérelt volna meg. Mindezek után a vádlott elment a helyszínről, belenyugodva abba, hogy az akasztás miatt az eszméletlen sértett meghalhat.

Rövid idő múlva az élettársa észrevette a felakasztott sértettet, levágta a hurokról és értesítette a mentőket. A helyszínre érkező mentősök a férfit újraélesztették, majd kórházba szállították. Az akasztás miatt a sértett súlyos életveszélyes állapotba, a klinikai halál állapotába került. A tényleges, biológiai halál elkerülése csak a gyors orvosi segítségnyújtásnak volt köszönhető, ennek hiányában a felakasztott sértett fulladás, agybénulás miatt meghalt volna.

A 2019 januárjában elfogott, letartóztatásban lévő vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és végrehajtandó börtönbüntetés, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat