Ma: 2020.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Médiaajánlat
Közel 200 millió forintot tőzsdézett el az álbróker, 6 év szabadságvesztésre ítélték
Privatkopo.hu 2020.02.29. 5:14:00

Csalás és jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt emeltek vádat egy kaposvári férfi ellen, aki ismerősei több százmillió forintját fektette be a tőzsdén, illetve magáncéljaira fordította. A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésül - nem jogerősen - hat év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.A vádirat szerint a vádlott 2009 és 2014 között két brókercégnek is ügyfele volt, így saját maga részére online kereskedhetett, de pénzügyi szolgáltatási tevékenység végzésére engedéllyel nem rendelkezett. A férfi azonban ismeretségi köréből több magánszeméllyel elhitette, hogy brókerként nagy haszonnal tudja befektetni pénzüket.

A vádlott összesen tíz befektetőtől 2 millió forinttól 110 millió forintig terjedő összegeket vett át, amelyekkel jogosulatlanul tőzsdei ügyleteket végzett, azonban a magánszemélyek sem a remélt nyereséget, sem a befektetett pénzük nagy részét nem kapták vissza.

A férfi sikertelen tőzsdei ügyletei és tartozásai miatt kilátástalan pénzügyi helyzetbe került, ezért ismerőseitől, barátaitól jelentős összegeket - volt, aki 66 millió forintot adott át - kért kölcsönt azzal, hogy jövedelmező vállalkozásokat indít és tőkére van szüksége. A vádlott valós jövedelmi viszonyait titkolva meggyőzte a sértetteket, hogy a kölcsönt maradéktalanul visszafizeti nekik, holott erre reális lehetősége nem volt. A tévedésbe ejtett sértettek az általuk nyújtott kölcsönök töredékét kapták csak vissza, mivel a férfi a kicsalt összegeket nem a megállapodások szerint használta fel.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat halmazati büntetésül nem jogerősen hat év, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ügyész az ítélet ellen a vádlott terhére - 188 millió forint összegű - vagyonelkobzás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat