Ma: 2020.08.31. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A fővárosi éjszakai élet vámszedői - miért egyeduralkodó az Erzsébet téren és a Széchenyi István téren a MAX TAXI?
privatkopo.hu/fotók: illusztráció 2016.11.21. 8:37:00

A budapesti taxi társaságok feloszthatták egymás között a főváros - személyszállítási szempontból kiemelt jelentőséggel bíró - úgynevezett „bulicentrumok” közelében lévő drosztokat. Más magyarázatot ugyanis nehezen találni arra, miért a MAX TAXI autói uralják - az Erzsébet téri mellett - az V. kerület Széchenyi István téren működő taxiállomást. Mindkét helyen „helytartó” képviseli a fuvarozócéget, akik „összekötő kapocsként” tevékenykednek a nagyobb forgalmú szórakozóhelyek és a MAX TAXI között.8-9 ezer - a Privatkopo.hu forrásai szerint ennyi fuvart bonyolítanak a Széchenyi István térről az ottani drosztot kizárólagosan birtokló MAX TAXI sofőrjei. Egyetlen hétvégén. Ez - fuvaronként nagyon visszafogott 2000 forinttal kalkulálva - egy hónapban 65-70 millió forint, azaz évente 780-860 millió forint bevételt jelenthet a taxi társaságnak. Kizárólag a Széchenyi István tér környékén üzemelő bulihelyek vendégkörének pénztárcájából.

Ahogy az Erzsébet téri droszton Gajár László, úgy a Széchenyi István téren Erdei László a MAX TAXI „helytartója” - persze nem hivatalos formában, csupán hallgatólagosan. A nevezett személyek „felügyelik” a rendet a „hatáskörükbe tartozó” említett taxiállomásokon, és „ápolják” a jó kapcsolatot a környéken üzemelő szórakozóhelyek tulajdonosaival. Közös bennük, hogy kitűnő rendőrségi kapcsolatokkal rendelkeznek, egyetlen telefonhívással képesek - és ez nem túlzás - akár 100-150 rendőrt is „mozgósítani” - perceken belül. Jó példa volt erre az idén június elején, az Erzsébet téren lezajlott „taxisháború”, amikor is a helyszínen tartózkodó Gajár telefonhívására mintegy 100-120 rendőr jelent meg a helyszínen - alig 5 perc leforgása alatt…

A Privatkopo.hu forrásai szerint a Széchenyi István téren munkálkodó Erdei Lászlót annak a Hoffmann Istvánnak volt az embere, aki korábban Prisztás József bizalmi köréhez tartozott, és akit a „másként vállalkozó” meggyilkolását követően az utódjának tartottak a budapesti éjszakai életben. A korábbi - Hoffmann által eddig a médiában nem cáfolt - sajtóhírek szerint a kiváló orosz kapcsolatokkal rendelkező Hoffmannhoz kerülhetett a Prisztás által felhalmozott, mintegy 2-2 és fél milliárd forintra tehető vagyon 99 százaléka. Hoffmann tanúskodott a Prisztás József megölése ügyében zajlott büntetőperben, és azon kevesek közé tartozott, akik nem vallottak Portik Tamás ellen.

A bűnügyi portál információja szerint Erdei szervezői-irányítói szerepet tölthetett be abban a tavaly július, augusztus és szeptember hónapokban zajló „migránscsempésző” akcióban, amelyről a Privatkopo.hu elsőként számolt be „Menekültdepó a fővárosi Nagybani Piac mellett - a taxismaffia tagjai 1000-2000 eurót is megkeresnek egy éjszaka” című tényfeltáró riportjában.

A cikk idekattintva olvasható: http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Hirmix&MN=Hirmix&AN=nagybanimigrans&LN=Hungarian

A hónapokon át - a migráns-elosztóként működő Nagybani piac közbeiktatásával - zajló embercsempészetben a MAX TAXI munkatársai vettek részt a legaktívabban a fővárosi taxi társaságok közül, a társaság sofőrjei árusították kereskedelmi mennyiségben a menekülteknek a hajléktalanok nevére vásárolt, előre aktivált SIM-kártyákat is. Az úgynevezett „leadó”, amelynek megfizetése nélkül nem dolgozhatott taxis a Nagybani piac környékén, 5 ezer forint volt fuvaronként, a „dézsma” az embercsempész rendszert koordináló „helytartók” zsebébe vándorolt. Rendkívül figyelemreméltó, hogy akkoriban a Nagybani piac környékét nagyívben elkerülték a rendőrök, nem háborgatták az „üzlet” szereplőit, ahogy most is tisztes távolságból szemlélik a Széchenyi István tér környékén található bárok tevékenységét. Pedig intézkednivaló akadna bőven a belvárosi éjszakában, amennyiben a rendőrök és az adóellenőrök komolyan vennék a munkájukat. Azonban a hatóságok emberei valamiért nem akarnak „kellemetlenséget” okozni a gyakorlatilag pénzgyárként működő zenés-táncos helyek tulajdonosainak…

A Privatkopo.hu a budapesti éjszakai életet jól ismerői informátorai szerint szinte ugyanaz folyik most a belvárosban, mint zajlott hosszú éveken keresztül, egészen 2012-ig, Vizoviczki László letartóztatásáig a Hajógyári-szigeten. A fiatal, szórakozásra, kikapcsolódásra vágyó tömeg „átvándorolt” az V. és a VI. kerületben működő „drogtanyákra”, és az ottani vendéglátósok zsebét tömik degeszre. A rendszer és a módszer nem, csupán a szereplők változtak.

E kis kitérő után vissza Erdei Lászlóhoz. A férfi korábban a kevésbé jó hírű, Veres Istvánhoz köthető Zóna Taxi környékén is felbukkant, a hírek szerint az ugyancsak kitűnő rendőrségi kapcsolatokkal rendelkező Veres üzlettársa volt. Napjainkban Erdei nem csupán a MAX TAXI „helytartójaként” van jelen a Széchenyi István téren, de számos ottani szórakozóhely biztonsággal, renddel kapcsolatos teendőit (úgymond portaszolgálatát) is az ő emberei látják el. Nem tudni, hogy Erdei hatékony munkájának köszönhetően vagy más okból kifolyólag, de tény: rendőrségi vagy adóellenőri razziára alig volt példa az elmúlt években azokon a vendéglátóhelyeken, amelyek nyugalmát ő felügyeli.

A bűnügyi portál úgy tudja, a Széchenyi István téren egyeduralkodó MAX TAXI gépkocsivezetői fuvaronként 300 forint „leadóval” gazdagítják a férfit. A fővárosi éjszakában nyílt titok, hogy a taxisok egy része nem kizárólag személyszállításból él, hanem kábítószert is árul, nincs ez másként a Széchenyi István téren sem. A Privatkopo.hu munkatársai szemtanúi voltak, hogy két rendőrjárőr látványosan elfordította a fejét, amikor egy mobil drogkiszolgáló helyként üzemelő taxi mellett elhaladtak… Feltételezhető, hogy a kábítószer-terjesztésből származó bevételekből részesednek azok a személyek, akik azt lehetővé teszik, megengedik, elnézik.

Bődületes pénzek forognak a Széchenyi István tér környékén (is). Hogy mekkorák és kiknek, milyen formában növelik az anyagi jólétét, arról a következő „felvonásban” lebbenti fel a fátylat a Privatkopo.hu.

(folytatjuk)

További friss információk
Bántalmazta, fenyegette édesanyját, mert nem kapott pénzt tőle
Pénzváltás ürügyével rabolt ki egy 15 éves fiút
Életét vesztette a kórházban a pécsváradi nő, akit a férje fojtogatott - az elkövetőt letartóztatták
Vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte édesanyját
„Megölöm a családom”: késsel támadt anyja élettársára, de végül saját magát sebesítette meg egy 41 éves férfi
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat