Ma: 2021.01.27.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Verekedésre biztatta 15 éves unokáját a nagymama
Privatkopo.hu 2020.11.19. 11:31:00

Garázdaság és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Tapolcai Járási Ügyészség egy 53 éves nővel szemben, aki a nővérével és a felügyeletére bízott unokájával együtt bántalmazta a lány egyik kiskorú haragosát.A vádiratban foglaltak szerint az asszony a nővérével, valamint a gondjaira bízott 15 éves unokájával együtt vett részt a tavaly nyáron megtartott rendezvényen.

A lány az esti órákban szóváltásba került egy vele régóta haragos viszonyban álló másik kamasszal, mire a nagyszülő a sértett csuklóját megragadta, unokáját pedig arra biztatta, hogy menjen neki ellenlábasának.

A fiatalkorú lány a felhívás nyomán tenyérrel arcon ütötte a sértettet, aki védekezésképpen a támadója hajába kapaszkodott. Erre - nővérével együtt - a nagymama is bekapcsolódott a dulakodásba, mindketten a sértett kezét rángatták, majd az idősebb asszony a hajánál fogva a földre rántotta, a fiatalkorú elkövető pedig megrúgta a földön lévő sértettet, aki ezek után elmenekült a helyszínről.

A nyolc napon belül gyógyuló, zúzódásos sérüléseket elszenvedő sértett a magánindítványra büntethető könnyű testi sértés vétsége miatt kérte az elkövetők felelősségre vonását.

A nagyszülő testvérének, akit a kiskorú lány felügyeletével kapcsolatos kötelezettség nem terhelt, csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kell felelnie a bíróság előtt.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt a Tapolcai Járásbíróságnak azzal, hogy mindkét nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

A verekedő unokával szemben a Veszprémi Járási Ügyészség a büntetőeljárást egy évre felfüggesztette, amelynek tartama alatt a fiatalkorú pártfogó felügyelet alatt áll.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári fegyveres rablás elkövetőjét
Erőszakkal akarták megetetni az óvodást - az ügyészség súlyosításért fellebbezett
Autóból szemelték ki áldozatukat a cigánybűnözők
Testvérpár rabolt ki egy taxist Mosonmagyaróváron - igen, „navajonkik”
Gyermekpornográf felvételeket találtak egy szudáni jöttment telefonjában, a tartózkodási helyén meg kokaint
 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat