Ma: 2021.01.18.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Előbb lopott, majd két nap múlva már rabolt
Privatkopo.hu 2020.11.17. 11:46:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki lopott egy kiskunhalasi áruházból, majd két nap múlva, az újabb lopása miatt őt lefülelő biztonsági őrt bántalmazta azért, hogy az eltulajdonított holmit megtartsa.A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 1-jén, délután egy kiskunhalasi áruházból parfümöt, borotvát és táplálékkiegészítőt lopott, összesen 25 ezer forint értékben. Cselekményét az áruház biztonsági őre másnap, a kamerafelvételek elemzése során észlelte és őt beazonosította.

A lopás után két nappal a vádlott ismét megjelent az áruházban. Ekkor őt a biztonsági őr a korábbi lopás elkövetőjeként felismerte és a kamerarendszeren keresztül a mozgását folyamatosan nyomon követte. Észrevette, hogy a férfi ismét borotvát és parfümöt rejtett a ruhájába úgy, hogy az áruvédelmi eszközt leszedte és azt a ruházati osztályon elrejtette. A vádlott a 22 ezer forint értékű lopott áruval távozott az eladótérből, miközben a biztonsági őr mellett elhaladt.

Ekkor a biztonsági őr felszólította, hogy kövesse a biztonsági irodába. Először úgy tűnt, hogy a vádlott eleget tesz a felszólításnak, majd - mivel az őr közölte vele, hogy tud a lopásokról - kísérőjével szembefordult és azért, hogy a ruhájába rejtett árut megtartsa, mindkét kezével, nagy erővel mellkason és karon ütötte. A biztonsági őr az ütés hatására az egyensúlyát elveszítette, megtántorodott, miközben ezt kihasználva a rabló a lopott áruval együtt a helyszínről elmenekült. A megtámadott őr az ütés következtében nem szenvedett sérülést.

A vádlottat a kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és bár a lopott holmi egy részét már eladta, a rablással megszerzett borotvát a lakásán lefoglalták. Az áruház az őt ért kár megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a vádlottat rablás bűntette mellett lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Szerelmes lett a „c-típusú” férfiba, aki az élettársával közösen prostitúcióra vette rá
Elfogták a Mester utcai villamosmegállóban késelő társaság tagjait
Késelés a villamosmegállóban - továbbra is nagy a rend Budapesten
Gyógyszert rabolt egy fogyatékkal élőtől
A salgótarjáni emberölés újabb gyanúsítottját fogták el a rendőrök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat