Ma: 2021.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Adóhatósági és bankfelügyeleti „segítség” ígéretével akarták becsapni egy cég képviselőit - pénzátvételkor kattant a bilincs
Pestiriport.hu 2021.02.27. 5:09:00

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekménymiatt folytat nyomozást két személlyel szemben. A férfiak elfogásában a Nemzeti Védelmi Szolgálat is közreműködött - írja a Pestiriport.hu.A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében csütörtökön összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek során két személyt érintően motozások, kutatások, majd gyanúsítotti kihallgatások végrehajtása iránt intézkedett, amelyek eredményre vezettek.

A 2008 óta engedélyéhez kötött pénzügyi tevékenységet végző gazdasági társaság működési engedélyét a Magyar Nemzeti Bank 2020 márciusában visszavonta.

A megalapozott gyanú szerint a társaság székhelyét biztosító ingatlan tulajdonosa és ismerőse 2020 végén befolyásos kapcsolattal rendelkező személyekre hivatkozással segítséget ajánlott a cég végelszámolásának „rendezésében”.

A két férfi azt állította a gazdasági társaság képviselőinek, hogy a NAV-nál szolgálatot teljesítő, főtiszti rendfokozatú kapcsolatuk 36 millió forintért a Magyar Nemzeti Bank alkalmazásában álló hivatalos személy jogellenes befolyásolásával el tudja érni, hogy a megindult eljárást megszüntessék, és a cég visszakapja működési engedélyét is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két elkövető a hivatkozott kapcsolatokkal nem rendelkezett és a „közreműködés előlegeként” a cég képviselőitől átvett korrupciós pénzt saját céljaikra kívánták fordítani.

A jogtalan előnyként átvett 10 millió forint a tettenéréskor előkerült.

A bűnügyi akció végrehajtásában a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a rendőrség munkatársai is közreműködtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a hivatali kapcsolataikra valótlanul hivatkozó - őrizetben lévő - két férfit.

További friss információk
Jogerősen elítélte a bíróság a csaló debreceni konyhafőnököt
Elsikkasztotta a lízingelt teherautót
Építőipari munkákat vállalva csalt ki pénzt a vállalkozó
„Unokázás”: több mint 10 millió forinttal károsított meg idős embereket egy fiatal nő
Több millió forintot csalt ki a sértettől két férfi Dorogon
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat