Ma: 2020.08.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Vádemelési javaslat a betörőbanda ügyében
police.hu 2017.03.07. 7:04:00

Közel 23 millió forint kárt okozott az a három gyanúsított, akik 7 városban, 11 lakásból, 20 sértettől készpénzt, ékszereket és karórákat loptak el.A rendőrség tájékoztatása szerint 2015. április 10-én, délelőtt egy kiskunhalasi lakásból készpénzt és arany ékszereket tulajdonítottak el ismeretlen tettesek, több százezer forint értékben. A zárt ingatlanba erőszakos behatolás nélkül, zárfésű segítségével jutottak be az elkövetők.

A nyomozás eredményeként a kiskunhalasi rendőrök látókörébe került két fővárosi férfi, a 44 éves L. Gábor és a 43 éves N. Attila. Őket összehangolt akció eredményeként 2015. július 1-jén fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr Főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya. Az idősebbik férfival szemben a Debreceni Törvényszék elfogatóparancsot bocsátott ki, mivel a jogerősen kiszabott fegyházbüntetésének letöltését nem kezdte meg. 

A rendőrök a gyanúsítottak otthonaiban és tartózkodási helyein megtartott házkutatások során többek között készpénzt, zárfésűket, illetve  - több millió forint értékben - karórákat és arany ékszereket foglaltak le. L. Gábor fővárosi lakásában, a fagyasztóban alufóliába csomagolva bruttó 1,6 gramm fehér port is találtak a rendőrök. A lefoglalt anyagról az eljárás során kirendelt igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy az kábítószernek minősül.

A büntetőeljárás adatai szerint L. Gábor és N. Attila a kiskunhalasi lakáson kívül két kiskőrösi és egy tiszavasvári zárt ingatlanba is álkulcs segítségével jutott be. Mivel a tiszavasvári helyszínnél a sértett tetten érte őket, a gyanúsítottak lefújták őt gázspray-vel az ellopott értékek megtartása érdekében, majd elmenekültek. L. Gábor további hét alkalommal, egy kiskőrösi, két győri, két kaposvári, egy zalaegerszegi és egy székesfehérvári lakásból többségében arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. Mindegyik ingatlan zárt ajtaját zárfésűvel nyitották ki.

A két gyanúsított a 11 lopással, 20 sértettnek összesen közel 23 millió forint kárt okozott.

A büntetőeljárás során a rendőrök beazonosították és 2015. július 15-én gyanúsítottként kihallgatták azt a 45 éves pomázi férfit is, aki a betöréshez használt álkulcsokat a két fővárosi férfi kérésére elkészítette.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai N. Attilát rablás bűntett, lopás bűntett és lopás vétség, társát ezeken kívül kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, a nyomozási bíró pedig 2015. július 3-án elrendelte előzetes letartóztatásukat. Közülük L. Gábor jelenleg más vagyon elleni bűncselekmény miatt jogerős szabadságvesztését tölti, a pomázi S. Gábor az eljárás során szabadlábon védekezett.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek küldték meg.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat