Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Új trükkös rablási módszerek terjedőben
index.hu 2013.01.16. 9:29:00

A BRFK nyomozói új bűncselekménytípust mutattak be, az úgynevezett itatós rablást és az „öregezést”. Az új trükkös rablások egyre gyakoribbak, ráadásul erő és erőszak sem szükséges.Az itatás annyit takar, hogy a gyanútlan italozó, szórakozó fiatalok italába Dormicumot kevernek, ami egy vény nélkül kapható nyugtató. Alkoholos italba keverve eszméletvesztést, de minimum hányást és légzési zavarokat okoz - hasonlóan a „ginához” -, s a kiütött, védekezésképtelen fiatalokat ezek után kirabolják.

Súlyos esetben a Dormicum ilyetén adagolása halált is okoz. Tavaly márciusban találtak holtan az otthonában egy fiatalembert, akinek vérében megtalálták az anyagot. Nyomozás elfogták K. Hajnalkát, aki bevallotta az itatást, valamit, hogy ő és társai részegen hazafele tartó férfiakra vadásztak.

A másik trükkös rablás az „öregezés”. Általában szexuális jellegű ígéretekkel találnak meg fiatal nők idősebbeket, viszont ehelyett csak bizalmukba és lakásukba férkőznek. Eleinte pénzt kérnek erre-arra, majd később lopnak, végső esetben fenyegetőznek is a pénzért.

Tavalyi eset, amikor egy 82 éves egykori honvéd alezredest vert össze a megismert fiatal nő élettársa - mielőtt kirabolta.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat