Ma: 2019.04.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Trükkös tolvajok bukkantak fel
police.hu 2010.11.24.

Az ünnepek közeledtével újabb trükkös tolvajok bukkantak fel a megyében. Főként idős sértettekhez kopognak be és különböző ürüggyel kéredzkednek be otthonaikba. Az idegenekkel szemben cseppet sem bizalmatlan sértettektől esetenként több százezer forint zsákmánnyal távoznak a gátlástalan elkövetők. Így történt ez hétfőn és kedden is.  A rendőrség kéri a megyei lakóit, legyenek kellőképp bizalmatlanok az idegenekkel szemben!Hétfőn egy székesfehérvári lakótelepi lakás első emeleti lakásába csengetett be két nő azzal, hogy az alsó szomszédnál kellene valamit aláírniuk, de nincs náluk toll. Amúgy meg szomjasak is, így egyúttal vizet is kértek. A lakásba bejutva, a tulajdonos figyelmét elterelve, szemfényvesztő módon, mintegy néhány perc leforgása alatt nem kevesebb, mint egymillió hétszázezer forint értékű készpénzzel és arany ékszerrel távoztak. A két nőt keresik a nyomozók.

Kedden délelőtt tíz óra körül két férfi járt Seregélyes-Szőlőhegyen. A magukat villanyóra leolvasónak mondó vékonyabb és testesebb férfi az idős házaspárnak azt mondta, hogy túlfizetésük van, amit visszaadnak. Mivel azonban húszezresük volt, visszakértek tízezer forintot. Kifigyelték honnan veszik elő a sértettek a pénzüket, majd egyikőjük még egy utolsó villanyóra ellenőrzés ürügyén hátracsalta az asszonyt az udvarba, amíg a másik elvitte a lakásban fellelt nyolcszázezer forint készpénzt.  A vékony testalkatú, kb. 170 cm magas, 70-80 kg súlyú, barna hajú, illetve testesebb, kb. 180 cm magas, 90 kg súlyú, szőkésbarna hajú ál-villanyóra leolvasót keresi a rendőrség.

Fejér megye rendőrsége kéri a lakosságot, hogy legyenek sokkal körültekintőbbek és főként sokkal bizalmatlanabbak az idegenekkel szemben. A fiatalabb hozzátartozók hívják fel idős rokonaik figyelmét ezekre az esetekre a sértetté válás elkerülése érdekében. Amennyiben idegenek próbálnak bejutni az ingatlanra, legyen az bármilyen ürügy is, hívják a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikét, az ügyeletes tiszt megadja a szükséges információt a követendő magatartást illetően. A rendőrség kéri a lakosság összefogását idős polgáraink érdekében!

További friss információk
Eltűnt apa és lánya - keresi őket a rendőrség (fotók)
Több rendszámmal is próbálkozott egy bélapátfalvi férfi, de egyik sem volt az igazi
Mosonmagyaróvári tolvajokat keres a rendőrség - kozmetikai termékeket loptak (fotó)
Telekocsi szolgáltatással szállította a drogot Magyarországra egy 25 éves nő
Bűnszervezetben terjesztették a kábítószert - fiatalkorúaknak is
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat