Ma: 2018.12.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Két embercsempész és 11 migráns Bács-Kiskun megyében
police.hu 2018.06.01. 8:32:00

Még tavaly történt: az M5-ös autópályán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztály járőrei igazoltatták egy gépjárművet. Az autó megállását követően az utasok és a sofőr kiszálltak és elszaladtak, de a rendőrök elfogták a csoport tagjait.A 11 külföldi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozás során az is kiderült, hogy a sofőrt egy szerb férfi bízta meg a migránsok szállításával.

A megbízó felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, így vele szemben európai elfogatóparancs adtak ki 2017. június 30-án. Két hónappal később, augusztus 22-én Ausztriában a helyi hatóság elfogta a férfit, akit a Hegyeshalom Közúti Határátkelőhelyen átadtak a Bács-Kiskun megyei rendőröknek.

Gyanúsítotti kihallgatását követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

A rendőrök a nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészségnek küldik meg.

További friss információk
Besurranó cigányokat keres a rendőrség (fotók)
Kamu a Facebookon: egy nem létező rendőr „vallomása”
Eltűnés miatt keressük a 14 éves Torma Edinát (fotó)
Ilyen, amikor a cigány „segít”
Így „tüntettek” ők: fel akarták gyújtani az ország karácsonyfáját, díszlet szánkókat loptak el
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat