Ma: 2020.08.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Tolvajbandákat kapcsolt le a rendőrség
MTI 2011.05.12. 9:43:00

Két, a Győrhöz közeli Tétről származó tolvajcsapat is rendőrkézre került a közelmúltban - tájékoztatta a megyei főkapitányság sajtóügyeletese, szerdán.Hétfőn az egyik győri áruházban bukott le egy 30 éves téti nő, amikor egy mobiltelefont próbált meg elemelni. Kihallgatása során beismerte: 35 éves férjével 18 hétvégi házat törtek fel a négyezer lakosú település Ürgehegy városrészében. Több százezer forint értékben kisgépeket, színesfémet vittek el, és az is megesett, hogy a tévékészülék, a fűnyíró kábelét vágták el, majd miután leégették róla a műanyagot, a kábeleket a színesfémtelepen értékesítették - közölte Kálmán Gabriella.

Hozzátette: a páros büntetlen előéletű, de tavaly nyáron már követtek el hasonló bűncselekményeket, ezért több büntetőeljárás is zajlik ellenük.

Elmondta azt is, hogy hetekkel korábban fogták el polgárőrök segítségével a helyi körzeti megbízottak a kisvárosban azt a csapatot, amely családi házak melléképületeire és garázsaira szakosodott. A 30 év körüli férfiak közül ketten épp egy családi ház udvari melléképületéből pakolták ki a színesfémet, amikor tetten érték őket.

Kihallgatásukkor - akárcsak később elfogott harmadik társuk - beismerő vallomást tettek, amelyben több más lopás is szerepelt. Elmondásuk szerint a kifosztott öt családi ház közül egy helyszínre kétszer, kettőre egy alkalommal tértek vissza - jelezte a sajtóügyeletes.

Kálmán Gabriella közlése szerint a három férfi közül az egyik büntetett előéletű, két társa ellen pedig több büntetőeljárás is folyamatban van. A Győri Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt - a két férfi előzetes letartóztatása mellett - vizsgálja az eset körülményeit.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat