Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Több ezer doboz tiltott teljesítményfokozót, 50 millió forint készpénzt, valamint nagyértékű autókat foglalt le a rendőrség
Privatkopo.hu 2020.03.12. 6:35:00

Közel harmincezer oldalnyi ügyirat keletkezett abban a büntetőeljárásban, amit a hajdú-bihari nyomozók 19 gyanúsítottal szemben folytattak. A rendőrök közel 30 helyszínen, többek között debreceni, berettyóújfalui, budapesti lakásokban, illetve edzőtermekben tartottak kutatásokat, amelyek eredményeként több ezer doboz teljesítményfokozó szert, illetve nem engedélyezett egészségügyi terméket, 50 millió forintot valamint több millió forint értékű valutát és nagy értékű személygépkocsikat foglaltak le.Az összehangolt rendőri munkával, az érintett hatóságok együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával 2017 szeptemberében lezajlott X. PANGEA nemzetközi akció, amelynek célja a hamis, engedély nélküli gyógyszerek forgalmazásának megelőzése, valamint az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása volt.

A nemzetközi razzia eredményeként a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés, valamint bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást.

A Felderítő Osztály munkatársai által beszerzett információk alapján 2017. szeptember 12-én, Budapesten, Debrecenben, Berettyóújfaluban, Nyíregyházán, Győrben, Miskolcon, Földesen és Vácon összesen hat gyanúsítottat fogtak el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai. Két budapesti, egy berettyóújfalui, egy debreceni, valamint egy nagyváradi gyanúsítottnak a bíróság 2017. szeptember 14-én elrendelte előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves P. Tamás, a 41 éves B. Kornél, a 35 éves M. Dénes, a 37 éves K. Attila és a 42 éves D. Csaba rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket árultak az ország több városában.

A rendőrök elfogták P. Tamás nevelőapját, a 66 éves L. Andrást, valamint édesanyját, az 58 éves L. Andrásnét is, akik a megalapozott gyanú szerint a férfi megbízásából adtak el a tiltott szerekből, illetve segítséget nyújtottak a bűncselekmény elkövetésében.

A nyomozók látókörébe került a 35 éves budapesti A. Krisztián is, aki a gyanú szerint szintén teljesítményfokozókkal kereskedett, és több ismerősének is azért adott el a doppingszerekből, hogy tovább értékesítsék azokat. A nála tartott házkutatás során közel 3 kilogramm marihuánát is találtak a rendőrök, ezért vele szemben teljesítményfokozó szerrel visszaélés, egészségügyi termék hamisítása és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A 30 éves nagyváradi N. Endre - aki önként adta fel magát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon - megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Romániában rendszeresen gyártott tiltott teljesítményfokozó szereket, amelyeket eladott P. Tamásnak azzal a céllal, hogy ő azokat Magyarországon árulja. A bíróság 2017. szeptember 15-én elrendelte az ő előzetes letartóztatását is.

A rendőrök közel 30 helyszínen, többek között debreceni, berettyóújfalui, budapesti lakásokban, illetve edzőtermekben tartottak kutatásokat, amelyek eredményeként több ezer doboz teljesítményfokozó szert, illetve nem engedélyezett egészségügyi terméket, 50 millió forintot valamint több millió forint értékű valutát és nagy értékű személygépkocsikat foglaltak le. A nyomozók az ügy felderítése során több mint 100 tanút hallgattak ki, és összesen 19 gyanúsítottal szemben indítottak eljárást.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat