Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Gépkocsit szeretett volna vásárolni, 900 ezer forint előleget fizetett fél évvel ezelőtt - azóta se autó, se pénz
Privatkopo.hu 2019.12.09. 6:30:00

Pál hatodik hónapja várja, hogy visszakapja azt a 900 ezer forintot, amelyet egy gépkocsi külföldről történő behozatalával kapcsolatban fizetett előlegként egy olyan férfinak - Nagy Lászlónak -, akinek a neve több furcsa üggyel kapcsolatban is felmerült a közelmúltban. A Privatkopo.hu értesülése szerint egymás után érkeznek a feljelentések a rendőrségre hasonló ügyekben.„Történetünk 2019 februárjában kezdődik, amikor a családi örökség eladásával befolyt pénzből vállalkozásunkat elkezdtük felépíteni . A vállalkozásunk fő profilja: gépi földmunkák. Ehhez  kezdtünk vásárolni gépeket, eszközöket” - mondta Pál. „Hamar rájöttünk, hogy ezeket szállítani is tudni kell. Az interneten keresgéltem szállítójárművet, meg is néztem jó néhányat, de nagyon drágák voltak.”

A férfi így talált rá egy több név alatt is futó hirdetésre, amely kedvező áron jó állapotú autók behozatalával kecsegtette az érdeklődőket. „Jelenleg az autó külföldön van, de mi segítünk önnek kiválasztani, Magyarországra szállítani, lepapírozni. Érdeklődni: Nagy Norbert, telefonszám.” Nagy Norbert valójában Nagy László volt, akivel kapcsolatban több furcsa ügy is felmerült a közelmúltban.

„Felhívtam a számot, a férfi nagyon készséges volt, szinte minden nap hívott, e-mailt, fényképeket küldött a kisteherautóról, hogy tudjak választani. Amikor sikerült kiválasztani a számomra megfelelőnek tűnő gépkocsit, Nagy elmondta, hogy ügyvéd előtt előleget kérnek.”

A szerződéskötésre és pénzátadásra 2019. július 2. napján, dr. B. D. ügyvéd budaörsi lakásán került sor. Pál nem értette, miért az ügyvéd magánlakásán intézték a hivatalos ügyet, miért nem az ügyvédi irodában. Elmondása szerint Nagy vette át a pénzt, 900 000 forintot, de a szerződést a felesége, Nagy-Szabó Mariann írta alá - a Garmak Kft. ügyvezetőjeként. A vállalkozással szemben 2019-ben hét végrehajtási eljárást rendeltek el.

„Vártuk, hogy lejárjon a szerződésben rögzített egy hónapos határidő, folyamatos egyeztetések zajlottak, mindent ígéretek, hogy vonóhorgot szerelnek rá, stb. „Most mennek az autóért.” Aztán: „holnap mennek az autóért”. Folyamatosan hitegettek. Eltelt a 30 nap, és azt mondták: itt az autó, de még vannak egyéb teendők rajta, például műszaki átadás, stb. Mi továbbra is csak várni tudtunk” - magyarázta Pál.

A férfi szerint a következő indok az volt, hogy Nagyék várják a papírokat Olaszországból. Mire ő azt mondta, hogy most már látni akarja az autót, bárhol is legyen az országban. „Nagy azt mondta erre, hogy vissza kellett vinni Olaszországba, mert nincs rendben valami az autóval. Küldenek másik listát, válasszak másik gépkocsit” - tette hozzá.

Kérésüknek eleget tett, de az a gépjármű sem érkezett meg. Közben egyre ritkábban lettek a telefonbeszélgetések, Messenger-üzenetek. „Csak kifogásokkal szembesültem... „majd visszahív”, „most nem ér rá”, „most tárgyal”, stb. Ma már tudom, hogy ez csak időhúzás volt Nagy László részéről.”

Aztán meglepő fordulat történt az ügyben: Nagyék egyszer csak küldtek e-mailben egy lemondó nyilatkozatot, hogy Pál írja azt alá, és a pénzt visszakapja. Megtette, de pénzt nem kapta vissza. A mai napig sem.

„Írták, hogy legyünk türelmesek. Vártunk. 2 hónapot. Aztán rendőrségi feljelentést tettünk, ami még nem vezetett érzékelhető eredményre” - zárta története elmesélését a becsapott férfi.

További friss információk
Segítségnyújtás helyett kifosztottak egy férfit (fotó)
Gyerektől rabolt ez a féreg - felismeri? (fotó)
Nőket kényszerített prostitúcióra
Sírrablók bűnügyi őrizetben
Annyira megtetszett neki a felpróbált kabát és cipő, hogy azokban távozott az üzletből - fizetés nélkül
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat