Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Csalás sértettjeit keresi a rendőrség
kriminalinfo.hu/police.hu 2011.11.26. 7:24:00

A Nyírbátori Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya november 22-én üzletszerűen elkövetett csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy 34 éves szlovák férfit.A rendelkezésre álló adatok szerint Nyírbátorban és a környező kisebb településeken (Encsencs, Nyírlugos, Nyírbéltek) különböző üzletekben néhány száz forintért vásárolt, amit 10.000 forintos bankjeggyel fizetett ki. A visszajáró összeget saját pénzéből kiegészítette és kérte az őt kiszolgálót, hogy váltsa be az összeget egy darab 10.000 forintos bankjegyre. A kiszolgálók ennek eleget tettek, a 10.000 forintos bankjegyet a pultra tették, a beváltásra szánt pénz mellé. A pulton ekkor már 20.000 forint volt és a férfi ekkor lendült igazán akcióba. Igyekezett elterelni az eladó figyelmét miközben a kezét rátette a pulton lévő összegre és kérte a pénztárost, hogy most váltsa be azt egy 20.000 forintos bankjegyre. Az eladók ennek eleget tettek, így a végül 20.000 forinttal távozó gyanúsított alkalmanként 10.000 forinttal károsította meg őket.   

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított eddig ezzel a módszerrel 12 ismertté vált sértettet károsított meg. A bűncselekmények elkövetésekor egy hátul kerek lámpás szlovák rendszámú piros színű Volkswagen Polo típusú személygépkocsival közlekedett.   

A férfitól elfogásakor nagy összegű pénzt foglaltak le a rendőrök, amelyből az feltételezhető, hogy több sértettet is megkárosíthatott hasonló módon.  

A rendőrség kezdeményezésére a bíróság november 24-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A rendőrség kéri, hogy akit megkárosított a képen látható férfi, az jelentkezzen a Nyírbátori Rendőrkapitányságon személyesen, vagy telefonon a  42/281-666-os telefonszámon, illetve bejelentést tehet a 107 vagy a 112 segélyhívószámok valamelyikén.  

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat