Ma: 2020.08.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Meneszthetik a fővárosi rendőrkapitányok felét
hvg.hu 2012.09.06. 12:27:00

A hvg.hu információi szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) átszervezését, mint azt a Belügyminisztérium és a rendőrség vezetői is beharangozták, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal folytatják. Egyelőre csak annyit tudni, hogy az új struktúrát szeptember közepéig alakítják ki, és ekkor jelentik be a vezetőcseréket is, a központban és a kerületi kapitányságokon egyaránt.A lap szerint a változások fő elve a központosítás, hogy a "kiemelt ügyekre legyen elegendő ember és idő". Így a kisebb súlyú bűncselekmények felderítését a kerületi kapitányságok végeznék. A "kiszervezett" egységek között vannak a zseblopási, a betörési, valamint a trükkös lopásokkal foglalkozó osztályok. Az itt dolgozók fizetése emiatt több tízezer forinttal is csökkenthet. A lap által feltett kérdésekre az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata csak annyit válaszolt, hogy "szeptember 30-ával döntenek a szükséges átszervezésekről, és annak megtörténtéig minden ezzel kapcsolatos információ csak találgatás", de "az állomány minden érintett tagjának képzettségének, végzettségének és képességének megfelelő beosztást ajánlanak fel".

A BRFK-n és a kapitányságokon az elmúlt időszakban egymást követték az ellenőrzések (összesen több tucat zajlott le). Magához a szervezethez azonban egyelőre nem nyúltak, az első komoly változás augusztus elején történt, amikor a BRFK Szervezett Bűnözés Elleni Osztályát megszüntették. Ezt a döntést a hírek szerint egyébként nem is a főkapitány, hanem a belügy vezetése szorgalmazta.

Az átszervezés hullámai nem álltak meg a BRFK központi szervezeteinél, hanem elérik a kerületi kapitányságokat is. Úgy tudni, hogy a teljesítményértékelések után a legrosszabb húsz helyre soroltak között tizenegy fővárosi kapitányság található. Ezeknek vezetői valószínűleg nem maradhatnak majd a helyükön.

A megyei kapitányságok sem maradnak ki a sorból, a városi kapitányságok ügyeletein dolgozók egy részét ugyanis a megyeszékhelyre vezénylik be. Ennek a célja az lehet, hogy az ügyeleteket egy központi bevetés-irányító egységbe vonják össze, majd onnan irányíthatják a megye összes járőrét. A hvg.hu szerint gond lehet, ha a központban lévő ügyeletes nem rendelkezik majd olyan hely- és személyismerettel, mint a helyi rendőr. Ugyanakkor az összevonás miatt felszabaduló ügyeleteseket "ki lehet terelni az utcára járőrnek". Ez megyeszékhelyenként négy-hat rendőrrel jelenthet többet. A városi kapitányságok állományának csökkenése ugyanakkor egyértelműen negatív hatással jár helyben.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat