Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Közúti razzia a hosszú hétvégén
vezess.hu 2012.10.31. 11:16:00

Azt követően, hogy sok baleset történt az előző hosszú hétvégén, fokozott rendőri ellenőrzésre kell számítani az előttünk álló négynapos hétvégén.Fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el Hatala József országos rendőrfőkapitány a hosszú hétvégére. A főkapitány azt követően döntött így, hogy a elmúlt hosszú hétvégén 348-an sérültek meg közlekedési balesetben, továbbá 12 halálos balesetben 15-en vesztették életüket. A halottak közt egy gyerek is volt, vele együtt idén már 19 kiskorú halt meg közlekedési balesetben. Ez a szám tavaly egész évben 12 volt.

Mivel a hosszú hétvégén a Mindenszentek napja miatt sokan kelnek útra, a rendőrség a közlekedésbiztonságra és az állampolgárok javainak biztonságára helyezi a hangsúlyt. A közlekedésben elsősorban a sebesség-ellenőrzésre, az ittas vezetők kiszűrésére, valamint a biztonsági rendszerek, vagyis a biztonsági öv és gyerekülés használatára figyelnek. Arra törekednek, hogy az autósokat megállítva helyszíni bírsággal büntessék a szabályszegőket.

A rendőrség közlése szerint hazánkban még mindig a gyorshajtás számít a fő baleseti oknak, illetve az ittas vezetés felel a személyi sérüléses balesetek 10 százalékáért. Jó hír, hogy javul a biztonsági övet (és a gyerekülést) használók aránya, a statisztikai adatok alapján a járművekben az első üléseken 80 százalék a használati arány, a hátsókon pedig 60 százalék. Összehasonlításképpen Franciaországban az autóban ülők 98 százaléka beköti magát.

A temetőkben senki se felejtse el senki bezárni az autóját, ne hagyja táskáját a kocsiban látható helyen, és ne hagyja őrizetlenül a sírokon! Lehetőleg ne a parkolóban tegyék a táskájukat az emberek a csomagtartóba, hanem már azt megelőzően, mert ezzel is felhívják a figyelmet arra, hogy a táskájuk a csomagtartóban van. A temetők környékén fokozott rendőri jelenlét lesz, ezért az elkövetőkkel ne szálljanak szembe a sértettek, hanem kérjenek segítséget.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat