Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Idős emberektől lopott Hidasi Richárd - a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene (fotó)
police.hu 2016.11.23. 10:42:00

A rendőrség országos elfogatóparancs alapján keresi Hidasi Richárdot, aki fővárosi nyugdíjasokat tévesztett meg azzal, hogy egy televíziós műsorszolgáltató cég alkalmazottjának adta ki magát és a lakásaikból készpénzt és ékszereket lopott.A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt Hidasi Richárd 32 éves budapesti lakos ellen.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi 2015 szeptemberétől harmincöt, Budapest belső kerületeiben (I., II., V., VI., VII., XI., XII., XIII.), társasházakban élő 70 év feletti idős, a bűncselekmény felismerésére és annak elhárítására korlátozottan képes személyt tévesztett és lopott meg.

A férfi jellemzően hétköznap, munkaidőben választ ki társasházakat, ahova bejutva becsenget lakásokba, vagy már a folyosón leszólít nyugdíjas lakókat. A beszélgetés során  Magyarország egyik legnagyobb televíziós műsorszolgáltató cégének alkalmazottjának adja ki magát, és szerelésre hivatkozva kéri a sértetteket, hogy engedjék be a lakásukba.  Az ingatlanban azt imitálja, hogy a műsorszolgáltatást ellenőrizve szerelési munkát végez, majd kér egy pohár vizet vagy kávét. Amíg az idős lakó egyedül hagyja a férfit szobában, átkutatja azt és onnan általában a könnyen fellelhető készpénzt és ékszereket ellopja. A bűncselekmény elkövetése után különböző indokra hivatkozva elhagyja a helyszínt.

A rendőrség elfogatóparancsot adott ki tolvaj ellen. Hidasi Richárd jól kommunikál, meggyőző és szimpatikus az idős emberek számára, ezzel könnyen megtéveszti őket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fényképen látható Hidasi Richárdot felismeri, tartózkodási helyéről vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja közvetlenül a nyomozócsoportot a 06 (20) 9644866 telefonszámon, vagy - névtelensége megőrzése mellett - tegyen bejelentést a 06 (1) 373-1000, a 107, a 112 segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat