Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Előzetes letartóztatásba helyezték a pénzhamisítással gyanúsított férfit
police.hu 2012.07.19. 10:00:00

„Országjáró körútjának” veszprémi állomásán bukott le az a középkorú páros, akik patikákban akarták elkölteni hamis tíz- illetve húszezreseiket.2012.07.16-án, hajnalban érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Veszprém ügyeletes gyógyszertárában egy férfi hamis húszezressel kíván fizetni. A szemfüles patikus a bankjegy tapintásakor érezte, hogy az nem valós, gyanúját a vízjel lámpafénynél észlelt hiánya is alátámasztotta.

A vásárló tudta nélkül, irodájából értesítette a rendőrséget, majd a járőrök kiérkezéséig az időt húzva szóval tartotta a férfit. Az egyenruhások még a helyszínen igazoltatták és kérdőre vonták a gyanús személyt, aki azonban tagadta, hogy tudomása lenne a pénz hamisságáról.

A körülmények tisztázása céljából a rendőrök a 42 éves B.A.-t és az idő közben helyszínen megjelent 37 éves feleségét a városi rendőrkapitányságon előállították, majd kezdetben mindkettejüket tanúként hallgatták ki. Ennek során a bűncselekmény elkövetését mindkét személy tagadta, állították, hogy a hamis pénz feltehetően valamelyik pénzváltásnál került hozzájuk.

A nyomozók azonban felvették a kapcsolatot több, vidéki rendőrkapitánysággal is, ahol hasonló esetek történtek a közelmúltban és a beszerzett információk alapján újra, de már gyanúsítottként hallgatták ki a két személyt. A vallomástételt kezdetben mindkettejük megtagadta, később azonban a hölgy úgy döntött, részletes beismerő vallomást tesz.

Az elmondottak alapján a férfi személygépkocsijában 1 millió 160 ezer Ft összegű hamis-gyanús 10 és 20 ezer Ft-os bankjegyeket találtak a nyomozók, valamint az is megállapítást nyert, hogy a „játékpénzeket”vidéki családi házukban, egy multifunkciós nyomtató segítségével készítették és a bankókra saját kezűleg, ezüst filccel fényezték meg a biztonsági csíkot.

A nyomozás során a megadott lakcímen lefoglalásra kerültek a bűncselekményhez használt eszközök, melyek szakértői vizsgálata szükséges. A lefoglalt és már előzetesen hamisnak minősített bankjegyeket a rendőrség a Magyar Nemzeti Banknak küldte meg.

Az adatgyűjtések során kiderült, hogy a férfi Ajkán, Veszprémben és Budapesten is követett el hasonló cselekményt, de egy pápai kisbolt felvételén is egyértelműen azonosítható.

B.A. a tegnapi napon előzetes letartóztatásba került, feleségének őrizetbe vételét azonban -együttműködő magatartására és büntetlen előéletére tekintettel - a rendőrség megszüntette.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat