Ma: 2020.08.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Pénzt hamisított, hogy befizethesse a bírságot
HP 2013.04.16. 15:36:00
Hamis pénzzel próbálta pótolni egy közlekedési bírság miatti pénzveszteségét egy pápai férfi. A bankjegyhamisítót a rendőrök elfogták.

Február 10-én, egy pápai benzinkúton próbálkozott hamis húszezressel fizetni egy 21 éves férfi. A hamis bankó papírjában nem volt vízjel, s ez fel is tűnt a benzinkút eladójának. A fiatalember visszavette a pénzt, egy eredeti bankóval fizette ki a megvásárolt cigarettát, majd távozott. Az eladó értesítette a rendőröket, a pápai járőrök rövid időn belül meg is találták a férfit.

A gyanúsított kezdetben azt állította, hogy az előző napi fizetésével kerülhetett hozzá a hamis pénz, de később módosított vallomásán, s beismerte, hogy fénymásolóval készített hamis pénzt magának. Tettét azzal magyarázta, hogy a rá, a közlekedési szabályok gyakori megszegése miatt kirótt pénzbüntetések miatt pénzzavarba került. A bírságokat édesanyja fizette ki helyette, a közelmúltban azonban újabb büntetést kapott, s ekkor támadt az ötlete, hogy a munkahelyén levő fénymásoló segítségével pénzt hamisít magának. Ezt a hamisítványt adta át a benzinkúton abban a reményben, hogy a visszakapott összegből - mely valódi pénz lesz - rendezheti a büntetést.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat