Ma: 2020.06.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
A halálát várták, közben meglopták idős rokonukat
Privatkopo.hu 2020.06.07. 10:31:00

A budapesti nyomozók elfogtak egy házaspárt, mert a kórházban ápolt idős rokonuk bankkártyáját magukhoz vették, és arról több mint négymillió forintot költöttek. A rendőrségre feljelentés érkezett, amely szerint egy 84 éves asszony 2020. május 1. és május 26. között kórházban volt, ezalatt az idős asszony gondozója tartózkodott a lakásában, amelynek során 2020. május 6-án a sértett keresztlánya, a 60 éves M. Judit magához vette a bankkártyáját, azzal az indokkal, hogy az idős asszony távolléte alatt ne maradjon a lakásban őrizetlenül. Továbbá M. Judit férje, a 60 éves M. János a sértett távolléte alatt a lakásból ellopta az idős asszony közel félmillió forint értékű elektromos kerékpárját.

A sértett, miután hazatért a kórházból, keresztlányától visszakérte a bankkártyáját, amit május 26-án M. Judit vissza is adott. A néhány nappal később érkezett számlakivonat alapján jutott az idős nő tudomására, hogy a kórházi kezelése alatt bankkártyájával pénzt vettek fel, és vásároltak is több mint 4 millió forint értékben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság kollégái a bejelentést követően 2020. június 3-án, a Budapest XVIII. kerületi házukban elfogták a házaspárt, és előállították őket. A nő elmondása szerint azért vásárolgatott a kártyával, mert azt gondolta, hogy keresztanyja a kórházban meg fog halni.

A nyomozók a kutatás során nem találták meg az ellopott elektromos kerékpárt, ezért a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében lefoglalták M. János Infiniti S51 típusú autóját.

A BRFK V. kerületi nyomozói M. Juditot információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett, M. Jánost lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A házaspár szabadlábon védekezik.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat