Ma: 2020.08.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Embercsempész bűnszervezetet számolt fel a rendőrség Csongrád megyében
police.hu 2012.09.11. 9:08:00

Összesen 13 gyanúsított, köztük magyar és szerbiai állampolgárok ellen javasol vádemelést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A gyanú szerint a most felszámolt bűnszervezet arra alakult, hogy migránsokat illegálisan juttassanak el Nyugat-Európába.2012. március 14-én, egy kisteherautóban 25 afgán és koszovói állampolgárt találtak a rendőrök Szőregen. Akkor elfogtak két magyar férfit is, akik a csoportot Ausztriába szerették volna eljuttatni. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte. Az igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a kisteherautóba bezsúfolt 25 embernek nem jutott elegendő levegő, így a határsértők rövid időn belül rosszul érezték volna magukat, ha nem állítják meg őket a rendőrök.

A kiterjedt nyomozás eredményeként a rendőrök rövid időn belül elfogtak további hat magyar és egy szerbiai állampolgárt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy az embercsempész hálózat tagjaként tevékenykedtek. Közülük hat főt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A nyomozók gyanúja szerint a bűnszervezet szerbiai szállal is rendelkezett, így négy további szerbiai állampolgárral szemben bocsátott ki elfogatóparancsot a rendőrség. Az osztrák rendőri szervekkel történő együttműködés eredményeként Ausztriában további két főt fogtak el az ottani rendőrök, akik ellen az eljárást Ausztria folyatja, de a gyanú szerint szintén a bűnszervezethez tartoztak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a nyomozás során megállapította, hogy 85 elfogott határsértővel kapcsolatban egyértelműen igazolható, hogy a most felszámolt bűnszervezetnek fizettek azért, hogy Ausztriába juttassák el őket.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az iratokat bűnszervezetben, üzletszerűen, részben a sértett sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette megalapozott gyanúja miatt az ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte. A gyanúsítottak akár 16 év szabadságvesztést is kaphatnak, amennyiben a bíróság elítéli őket.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat