Ma: 2018.08.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Szerencsejátékon eljátszotta a dohánybolt bevételét – barátjával kiraboltatta magát
police.hu 2017.10.02. 10:59:00

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2017. október 1-jén, hajnalban érkezett bejelentés, miszerint a Budapest XV., Bánkút utcai dohányboltba bement egy ismeretlen férfi és kezében kést tartva megfenyegette az ott dolgozó alkalmazottat, aki át is adott neki 1 millió forintot.A rendőrökben már az intézkedés kezdetén kétségek merültek fel az alkalmazott által elmondottak valóságtartalmát illetően. A 18 éves K. Mihály meghallgatása során beismerte, hogy valójában nem történt rablás, a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. Már napokkal előtte nagyobb összeget veszített, és ezt próbálta meg visszanyerni az este folyamán, de csak tovább halmozta a veszteségét. Éjfélre már 600 ezer forintot játszott el a dohánybolt bevételéből. 

A férfi a keletkezett hiányt egy megrendezett rablással akarta eltüntetni.

Éjfél után felhívta a 17 éves P. Róbertet, aki rövid gondolkodási idő után beleegyezett, hogy részt vesz a bűncselekményben. Ezt követően a fiú az előre megbeszéltek szerint hajnali 3 óra 22 perckor belépett a dohányboltba és késsel a kezében a bevételt követelte, majd a kassza tartalmát egy hátizsákba pakolta és elmenekült a helyszínről.

A bevezetett nyomozati cselekmények és adatgyűjtések eredményeként a nyomozók a 17 éves budapesti P. Róbertet még aznap, vasárnap délután a főváros XVI. kerületében elfogták és előállították. 

A két férfit a rendőrök sikkasztás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A bűncselekményt kitervelő férfit kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását is. 

További friss információk
Bűnügyi őrizetben a görög embercsempészek
Fegyverrel akart rabolni a westernkalapos férfi, keresik a nyomozók (fotó)
István lendületbe jött: kétszer is rabolt Siófokon
Csalókat keres a BRFK (fotó)
Nem rendőri intézkedés látható a médiában terjedő videón
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat