Ma: 2020.07.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
„Bűnmegelőzési” egyesület terjesztett kábítószert Balatonszemesen - prevenciós előadásokat is tartottak
Privatkopo.hu 2019.06.07. 17:17:00

A gyanú szerint Balatonszemesen és Balatonőszödön az elmúlt hat-hét évben egy bűnmegelőzési egyesület terjesztett drogot. A rendőrség az ügyben négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. A nyomozó hatóság három embert - az egyesület elnökét, egy tagját, valamint a drogot eladó fővárosi férfit - őrizetbe vett, és kezdeményezte a letartóztatásukat.A civil szervezet 2007-ben a közbiztonság fenntartására alakult, működését önkormányzati támogatások és 1 százalékos szja-felajánlások biztosították. Az egyesület járőrözést végzett, és drogprevenciós előadásokat tartott iskolákban, fiatalok által gyakran látogatott helyeken, a tagjaik száma azonban a 2010-es évekre 12-ről 2-3-ra csökkent, és sem a rendőrséggel, sem a polgárőrséggel nem tartott fenn kapcsolatot.

A rendőrség kockázatelemző tevékenysége során figyelt fel a szervezetre és megtudta, annak elnöke az egyesület bűnmegelőzési védjeggyel felfestett terepjárójával hetente jár Budapestre drogért, hogy abból fedezze saját és bűntársai szükségletét, a többit pedig - Balatonszemesen és Balatonőszödön - értékesítsék.

A bűnügy érintettjei közül három embert - az egyesület elnökét, egy tagját, valamint a drogot eladó fővárosi férfit - őrizetbe vettek, és kezdeményezték a letartóztatásukat.

A rendőrök a nyomozás során tartott házkutatások eredményeként 3,5 millió forint feketepiaci értékű marihuánát, amfetamin-származékot és másfél millió forint, feltehetően bűncselekményből származó készpénzt foglaltak le.

A balatonszemesi polgármester vejét őrizetbe vette a rendőrség

Úgy tudni, hogy a szóban forgó civil szervezet a Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület, amelynek elnöke Endrődi István, aki a balatonszemesi polgármester, Takács József kisebbik lányának a férje. Ő az egyike azoknak, akiket a rendőrség bűnügyi őrizetbe vett, és kezdeményezte a letartóztatását.

További friss információk
A díler nem csak terjesztette, később már termesztette is a kábítószert
Letartóztatták a kiskorú rokonait szexuálisan bántalmazó férget
Szülés után magára hagyta gyermekét egy halmajugrai lény
Két kábítószer-terjesztő akadt a dabasi nyomozó horgára
Budapesti nő irányította a migránsokat csempésző sofőrt - a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai mindkettőjüket elfogták
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat