Ma: 2020.10.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Alvó férfit fosztottak ki a „navajonkik” Debrecenben
Privatkopo.hu 2020.10.06. 11:05:00

A rendőrségre 2020. június 20-án, hajnalban tett bejelentést egy férfi arról, hogy Debrecen belvárosában elaludt egy padon, és amikor  felébredt azt vette észre, hogy az övtáskájából eltűnt a pénztárcája.Az egyenruhások és a nyomozók nagy erőkkel az ügy felderítésébe kezdtek, ami rövid időn belül eredményre is vezetett. Egy 24 éves debreceni férfi, valamint egy 15 éves hajdúszoboszlói fiú került a látókörükbe, akiket még a helyszín közelében elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságra.

Mint kiderült, az elkövetők felfigyeltek a sértettre, aki a sétáló utca egyik padján aludt. A fiatalabbik fedezte idősebb társát, amíg az finoman elhúzta az övtáska cipzárját és kivette belőle a pénztárcát. Ezt követően a gyanúsítottak egy élelmiszerboltban, valamint egy büfében is megpróbáltak áldozatuk bankkártyájával fizetni, azonban ez nem sikerült.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság 2020. június 23-án elrendelt. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kifosztás bűntett, okirattal visszaélés vétség, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást velük szemben. 

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

További friss információk
Segítsen megtalálni a gyermekpornográfia és szexuális erőszak bűntettével vádolt férfit! (fotó)
Kilószámra „pihentették” a drogot egy bérelt lakásban - letartóztatásban a fiatal pár
Mobilszekrényekben termesztette a marihuánát
Bántalmazót keresnek a borsodi nyomozók (fotó)
Brutális emberrablókat keres a rendőrség (fotók)
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat