Ma: 2020.08.08. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Régi idők nagy bűnügyei
Nem alhat nyugodtan a Fenyő-gyilkosság megrendelője: meghozták Rohácot
Népszava 2011.04.19.

Kommandósok gyűrűjében hozták vasárnap Pozsonyból - úgy tudjuk, Párkányon és Szobon keresztül, páncélautón, helikopteres kísérettel - Budapestre Jozef Rohacot, akit a Fenyő-gyilkosság elkövetésével gyanúsít a rendőrség.Rohacot egyenesen a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe vitték, de várható, hogy hamarosan átszállítják egy szigorúan őrzött büntetés-végrehajtási intézetbe. A szlovák férfit azért hozták összefüggésbe a Fenyő-gyilkossággal, mert a tetthely közeli kapualjban talált sapkában állítólag Rohac DNS-ét azonosították. A Patkány gúnynevű bűnözőt az 1998-as Aranykéz utcai robbantás után is kereste a rendőrség. Rohácot meggyanúsították azzal is, hogy 1997-ben Budapesten meg akarta gyilkolni Seres Zoltán vállalkozót, de a pokolgép leesett a gépkocsija aljáról. (Serest később agyonlőtték.) A gyilkossági kísérlettel gyanúsított Rohacot nem ítélték el, mert nem volt elég bizonyíték ellene. Itteni fogva tartása idején is vettek tőle DNS-mintát, de akkor valamiért nem derült fény az egyezésre a Fenyő-gyilkosság helyszínén talált bizonyítékokkal. Védője, Dusan Danovy úgy nyilatkozott, hogy ügyfele szerint semmi köze sincs a Fenyő-ügyhöz. Hogy Magyarországon ki védi majd Rohacot, egyelőre nem tudni.

A hírek szerint Rohacért cserébe a magyar állam kiadta Szlovákiának Haris Sándort - a Turek néven ismert bűnözőt -, akit a több mint tíz éve történt dunaszerdahelyi vérengzés és más alvilági leszámolások egyik kulcsfigurájának tartanak.

További friss információk
30 éve követték el az évszázad magyar bűnügyét
Szorulás: biztonsági rács vette őrizetbe a betörőt
Egyre közelebb kerülnek a nyomozók a Fenyő-gyilkosság megrendelőjéhez
40 éve történt a balassagyarmati túszdráma
Indíték nélkül ölhették meg Fenyő Jánost? - Magas, sportos vagy alacsony, vékony testalkatú lehetett az elkövető
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat