Ma: 2021.01.16.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Újabb gyanúsítottjai vannak a vesztegetési ügynek, amelyben a fideszes Boldog István is gyanúsított
Privatkopo.hu 2020.11.22. 7:07:00

Már 11 gyanúsítottja van annak a hivatali vesztegetési ügynek, amelynek Boldog István fideszes képviselő és jobbkeze, Fehér Petra törökszentmiklósi önkormányzati képviselő is gyanúsítottak. A gyanúsítottak közül négyen töltöttek be valamilyen választott tisztséget. Amint arról korábban a Privatkopo.hu is beszámolt, a Központi Nyomozó Főügyészség azért nyomoz, mert felmerült a gyanú, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, Boldog István Jász-Nagykun-Szolnok megyei választókörzetében jogellenesen befolyásolták az uniós Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatait, a nyertesektől pedig visszakérték az elnyert pénz egy részét. Ebben az ügyben 2019 decemberében letartóztatták Fehér Petrát, aki Boldog István korábbi jobbkezeként ismert, és  akinek a neve a Fidesz-KDNP országos listáján is szerepelt 2018-ban, korábban pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. 

Idén májusban pedig Boldog Istvánt is gyanúsítottként hallgatták ki a vesztegetési ügyben. 

Fehér Petra egyébként csak most, november 18-án mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról, néhány nappal azelőtt, hogy az megszűnt volna. Fehér ugyanis tavaly november óta nem jelent meg egyetlen képviselő-testület ülésen sem, így az önkormányzati törvény értelmében a megbízatása megszűnt volna. Tavaly december után egy ideig volt indoka, hogy miért nem járt az ülésekre, hiszen letartóztatásban volt. Nyár óta viszont már nem áll bűnügyi felügyelet alatt, viszont azóta sem jelent meg a testületben. 

További friss információk
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
Korrupció gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat