Ma: 2019.07.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ismét lebukott egy fideszes honatya: két helyről markolta fel a költségtérítést - nem tudta, hogy tiltja a törvény…
Blikk 2011.03.14.

Ismét több százezer forintot zsebelt be egy fideszes honatya - szabálytalanul. Szabó Zsolt (47) országgyűlési képviselő, Hatvan polgármestere hónapokon át törvénytelenül, két helyről is felvett költségtérítést.Szabó - Zsiga Marcell (31) miskolci alpolgármesterhez és Papcsák Ferenc (45) zuglói első emberéhez hasonlóan - annak ellenére vette fel parlamenti és önkormányzati költségtérítését, hogy ezt a képviselőkre vonatkozó szabályok tiltják. Így négyre emelkedett a „feketepénz-botrányban” érintett honatyák száma, a KDNP-s Kalmár Ferencről (55) is a Blikk írta meg elsőként, hogy két állami cég felügyelőbizottságától is pénzt kap, amit tilt a törvény.

Szabó lapunknak azzal védekezett: nem tudott erről. - Első ciklusom ez az Országgyűlésben és Hatvan élén, nem tudtam, hogy tiltják a szabályok, ha mindkét helyről felveszem a költségtérítést - mondta lapunknak Szabó Zsolt. (És ez az ember egy várost vezet, valamint törvényeket alkot… Nesze neked, szakértelem! - privatkopo.hu) A képviselő azt állítja: már januárban figyelmeztették a „hibára" kollégái, és visszafizette a pénzt.

Erre utal az Országgyűlés honlapján a politikus oldala is. Választókerületi pótlékával kapcsolatban az interneten szereplő 2011. februári adat mínusz 23 870 forint, vagyis be kellett fizetnie. A korábbi adatok szerint Szabónak megválasztása után bruttó 100 ezer forint költségtérítést szavazott meg a hatvani képviselő-testület, az Országgyűléstől pedig havi 400 ezres választókerületi pótlékot vett fel. A törvény szerint - amire az Országgyűlés januárban valamennyi képviselőt külön figyelmeztetett - a politikusok nem kaphatják meg teljes összegű választókerületi pótlékukat, ha önkormányzati tisztségük után is kapnak költségtérítést.

A „tudatlan” politikusnak valószínűleg a Fidesz etikai bizottsága elé kell állnia, de komoly félnivalója nincs. A Blikk által ugyanilyen ügyben leleplezett Zsiga Marcellt 150 ezer forint büntetés fizetésére kötelezték, de nem kellett lemondania. Az etikai bizottság számoltatja el a költségtérítéssel szintén duplázó Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztost is szerdán.

A költségtérítések ügyében Molnár Csaba (35) szocialista képviselő Polt Péter (55) legfőbb ügyészhez fordult, mert kíváncsi arra, indul-e eljárás a honatyák ellen.

További friss információk
Már hat gyanúsított van az Alstom-metrókocsik ügyében - politikus természetesen nincs közöttük
Elszámoláshamisítás: felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Rakamaz volt fideszes polgármesterét
Három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a korrupt fideszes politikust
Miért nem jár letöltendő börtönbüntetés egy rendőr megtámadásáért?
Egy kisteherautónyi, Portik Tamás által rögzített hangfelvétel került a nyomozók birtokába: politikai botrány készülődik, nem lehetnek nyugodtak a bűnözők sem
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat