Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
A nyomozó ügyészség elutasította Papcsák egyik feljelentését
MTI 2013.10.26. 13:00:00

Bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Budapesti Nyomozó Ügyészség október 14-én Papcsák Ferenc XIV. kerületi polgármester feljelentését, amelyet vesztegetés feljelentése elmulasztásának bűntette miatt tett - tájékoztatott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
A zuglói polgármester feljelentésének alapját az a hangfelvétel adta, amely szeptember 24-én került fel az internetre. Ezen sajtóhírek szerint egy építési vállalkozó tájékoztatja Ferdinandy Istvánt (Fidesz-KDNP), a XIV. kerület alpolgármesterét Papcsák Ferenc állítólagos korrupciós gyakorlatáról.
A felvétel alapján tett feljelentésében Papcsák Ferenc arra kérte a nyomozóhatóságot, hogy ha a „nyomozás során bizonyosságot nyer, hogy a hangfelvételen rögzített beszélgetés egyik szereplője Ferdinandy István, aki hivatalos személynek minősül”, akkor a hatóság vizsgálja meg, az alpolgármester tett-e feljelentést vesztegetés miatt a törvény szerinti „mihelyt tehette” határidőn belül, mert ennek elmulasztása megalapozhatja büntetőjogi felelősségre vonását.

A most elutasított feljelentésen kívül a zuglói polgármester rágalmazás, becsületsértés és hamis vád alapos gyanúja miatt is tett feljelentést a zuglói hangfelvétel ügyében a kerületi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

Ebben a feljelentésben Papcsák Ferenc azt írta, az ismeretlen által közzétett hangfelvételen „más személyekkel, a mellékelt leiraton Vállalkozó, illetve Öccs megjelöléssel” szerepelt egyénnel „feltehetően” Ferdinandy István folytat beszélgetést. A beszélgetésben - mint Papcsák Ferenc fogalmazott - „a személyemet érintő, becsületemet súlyosan sértő kifejezések hangzanak el, többek között valótlanul bűncselekmény elkövetésével vádolnak”.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője ez utóbbi feljelentéssel kapcsolatban az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztálya folytat nyomozást, amelynek november 26-a a jelenlegi határideje.


További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat