Ma: 2020.06.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ha Orbán-kormány, akkor Pintér Sándor…
444.hu/privatkopo.hu 2014.04.10. 15:55:00

Ha Orbán-kormány, akkor belügyminiszter: Pintér Sándor… A belügyi sofőrből lett milliárdos volt rendőrrel kapcsolatban lehetett ugyan hallani, hogy ő is kiszállna, de Orbán a végsőkig ragaszkodik hozzá. Nem lehet tudni, hogy honnan eredhet ez a pletyka, ő maga soha nem mondta.1998-ban így mutatta be Pintért az Országgyűlésnek Orbán:

„Úrrá kell lennünk a fenyegetettség és a mindennapi félelem érzésén. Örömmel mondhatom önöknek, hogy Pintér Sándor miniszter úr személyében olyan ember vállalja magára a Belügyminisztérium vezetését, aki jogászként és gyakorló tisztként is rendkívül fontos ismereteket és gyakorlatot szerzett, olyan ember, aki képes arra, hogy pillanatnyi késedelem nélkül a biztonság helyreállításához szükséges, mára égetően fontossá vált intézkedéseket megtegye. Köszöntöm a miniszter urat a kormányban. (Taps. - Dr. Pintér Sándor felállva köszöni meg a tapsot.)”

2010-ben meg így:

„Pintér Sándor urat a Belügyminisztérium vezetésére kértem fel. (Taps. - Dr. Pintér Sándor feláll.) Tőle azt várjuk, azt várja minden magyar választópolgár, hogy állítsa helyre a közrendet és a közbiztonságot. Az ő esetében talán a legnehezebb a munka, mert nincs vesztegetnivaló időnk. Ide egy tapasztalt rendőri vezető kell, aki úgy ismeri ezt a területet, mint a saját tenyerét. Ennek a szempontnak adtam elsőbbséget, és a miniszter úr számíthat teljes bizalmamra és támogatásomra munkája során.”

2014-ben nála tényleg elég csak annyi, hogy

„folytatja”.

Valamit tudhat ez az ember…

Pintér 50 évesen lett először belügyminiszter, addig végigjárta az utat, ami rendőr előtt nyitva állt, Boross Péter nevezte ki országos rendőrfőkapitánynak, Horn Gyula váltotta le. Ekkor nyugdíjba vonult.

Csányi Sándor egyengette a civil karrierjét, 1997-től az OTP Bank Rt. biztonsági tanácsadója és az igazgatóság tagja lett. 1998-ban lett belügyminiszter, a négyéves miniszterség után újra az OTP Bank Zrt. igazgatóságának tagja lett. 2003-től a Civil Biztonsági Szolgálat tulajdonos-elnöke, a cége hamar felfutott, egyre több megbízást kapott.

Pintér akkor szállt ki belőle, amikor 2010-ben Orbán újra felkérte belügyminiszternek. Vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy 1,8 milliárdért számolta fel gazdasági érdekeltségeit második belügyminisztersége előtt, ennek jelentős része származhat a Civil Biztonsági Szolgálat eladásából, és kevés az utazási irodájából.

Az idei vagyonnyilatkozata szerint az 500 milliós éves részlet tavaly nem érkezett meg, pedig a cég Pintér személyes jelenléte nélkül is szépen gyarapodik, számos közbeszerzést nyertek meg.

És hiába vonult nyugdíjba 1996-ban, Pintér tavaly még a rendőrségi ranglétra csúcsára is eljutott. Orbán javaslatára Áder János nyugállományú rendőr vezérezredessé léptette elő.

Mert megérdemelte… Megérdemelte?

További friss információk
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat