Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt
Privatkopo.hu 2020.02.13. 11:00:00

Akár tíz év szabadságvesztésre is ítélhetnek egy volt fideszes országgyűlési képviselőt. A vád szerint, Ódor Ferenc és társa több millió forintot kért a földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért - hivatali helyzetével visszaélve - elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyben pedig érintett Ódor Ferenc, korábbi fideszes országgyűlési képviselő.

A vádirat szerint az Encsi Járási Hivatal vezetője (Ódor Ferenc) és földhivatali osztályvezetője egy autópálya-építésben közreműködő cég képviselőjétől 4 millió forintot kért a gazdasági társaság által megindított földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

A vádiratban szereplő hivatalos személyek által elkövetett minősített vesztegetés öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A főügyészség közölte, hogy mindkét vádlott szabadlábon védekezik, egyikük tagadja a bűncselekmény elkövetését, a másik viszont beismerő vallomást tett.

További friss információk
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
Korrupció gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat