Ma: 2018.11.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Nyomoznak az SZDSZ tartozásai miatt
Magyar Idők/Pestisracok.hu 2018.09.03. 9:41:00

Nincs határideje az új büntetőeljárásról szóló törvény szerint az egykori SZDSZ tartozásai ügyében különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt indult nyomozásnak, mivel továbbra sincs gyanúsított. A szabad demokraták még 2008-ban vettek fel hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) ingatlanvásárlásra - írja a Magyar Idők.A bank csaknem 415 millió forintot folyósított állami kezességvállalással, ám a liberális párt szinte egyáltalán nem törlesztette a kölcsönt. Az MFB 2010 végén mondta fel a szerződést, ezután került végrehajtás alá 26 ingatlan. Mivel az azóta megszűnt párt illetékesei az elemi ingatlanvásárlási szabályokat sem tartották be, az állam nem érvényesítette kezességvállalását. Az SZDSZ tetemes közüzemi tartozást is felhalmozott, és nem fizetett a politikai hirdetésekért sem.

A BRFK-n 2014 márciusában indult nyomozás különösen nagy kárt okozó csalás miatt. Innen a Nemzeti Nyomozó Irodához került az ügy, ahol eredménytelenül lezárták. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség 2015 áprilisában felülbírálta a megszüntető határozatot, álláspontjuk szerint a nyomozás lezárása idő előtti és megalapozatlan volt.

A PestiSrácok.hu emlékeztet rá, hogy a volt pártelnökök közül Kuncze Gábor (fotónkon) ócska műbalhénak nevezte az ügyet, Kóka János nem emlékszik a hitelfelvétel részleteire, Fodor Gábor szerint pedig nem történt károkozás, mivel az ingatlanok megvannak, fedezetet nyújtanak a hitelre.

További friss információk
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
Nincs ingyen repülőút a miniszterelnöknek - hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentik Orbán Viktort
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat