Ma: 2017.12.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Uniós pénzeket ígérve csalt egy mohácsi nő
bama.hu 2017.10.04. 9:27:00

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy mohácsi nő ellen, aki uniós támogatás ígéretével csalt ki pénzt cégektől.A mohácsi nő 2015. és 2016. között különböző - elsődlegesen pécsi - gazdasági társaságokat keresett fel részben személyesen, részben közvetítő útján. A nő magát pályázatíró társaságok képviselőjének adta ki, és tájékoztatta a cégvezetőket arról, hogy az általa képviselt társaságok vissza nem térítendő, uniós forrásból származó, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által folyósított támogatásokkal kapcsolatban teljes körű pályázati ügyintézést vállalnak.

A pályázatokkal kapcsolatos ügyintézési díjak megfizetése, illetve az általa állítottan elnyert támogatások kifizetésének meggyorsítása végett a nő különböző összegeket vett át a gazdasági társaságok képviselőitől.

Ténylegesen azonban a vádlott által felkínált pályázati támogatások nem voltak valósak. A nő nem állt kapcsolatban a megnevezett pályázatíró társaságokkal, az elkövető által a sértettek részére bemutatott minisztériumi dokumentumok hamisak voltak, azok nem a minisztériumtól származtak.

A vádlottnak nem volt lehetősége a gazdasági társaságok részére igért vissza nem térítendő állami támogatás megszerzésére. A nő összesen 11 gazdasági társaság vezetőjét tévesztette meg, akiktől alkalmanként 50 000 - 1 100 000 forintot csalt ki. Az elkövető összesen 3 millió 600 ezer forint összeget vett át a cégek vezetőitől.

A vádlott által elkövetett cselekmény több rendbeli csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

További friss információk
Befejeződött a nyomozás a jobbikos Kovács Béla ügyében, vádemelést javasol a főügyészség
Hamarosan vádat emelnek a jobbikos Kovács Béla ellen
Nem nyomoznak a víziközmű-fejlesztési pályázatok ügyében
Feloldatná a kémügy titkosítását Kovács Béla
Hivatali visszaélés: csak pénzbüntetésre ítélték Rogán volt jegyzőjét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat