Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Korrupció, metróügy és pártfinanszírozás: az Együtt politikusa Puchot, Hagyót, Simicskát és Nyergest is megnevezte
Privatkopo.hu/ATV 2017.02.11. 7:14:00

Szigetvári Viktor úgy véli, hogy fideszes, MSZP-s és SZDSZ-s politikusok és háttéremberek is hozzájárultak ahhoz, hogy a metróügyben ne történjen minden tisztességesen. Szerinte józan ember nem gondolja azt Magyarországon, hogy a 70-30 százalék világa 2010 előtt ne létezett volna, 2010 óta pedig a 100-0 arány van a pénzosztásban.Az OLAF-jelentés szerint a tiltott pártfinanszírozás a 4-es metró beruházásánál is megjelent. Puch László korábbi szocialista pártpénztárnok és médiaguru nevét egy, a Siemens AG-val és a Siemens Rt.-vel kötött, 32 milliárdos, szabálytalannak minősített szerződéssel hozta összefüggésbe a csalás elleni hivatal. Közben kiderült: a Budai Központi Kerületi Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki Terner Géza ellen az Alstom-ügyben. Ternert korábban összefüggésbe hozták az osztrák Strabag korrupciós ügyeivel. A férfi a Strabag korábbi „lobbistájának”, „korrupciós menedzserének”, Aczél Zoltánnak az apósa.

„A jelentés egy jó részét átfutottam, és azt gondolom, hogy nem szabad ezt olyan ellenzéki pártoknak bagatellizálniuk, akiknek valamilyen módon közük lehetett ehhez. Szerintem Demszky Gábor utolsó főpolgármesteri periódusában, véleményem szerint leginkább az ő háta mögött, Mesterházy Ernő, Puch László, Hagyó Miklós, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt, közreműködtek abban, hogy ne történjen minden tisztességesen” - mondta Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke az ATV Start című műsorában. Hozzátette: ezeket a neveket bíróság előtt is vállalni tudja. 

Szerinte józan ember nem gondolja azt Magyarországon, hogy a 70-30 százalék világa 2010 előtt ne létezett volna, 2010 óta pedig a 100-0 arány van a pénzosztásban, ami semmivel sem jobb annál, mint korábban volt.

A Privatkopo.hu-nak 2014 őszén egy „bűnbánó táskahordó” részletesen mesélt a korrupciós pénzek elosztásáról, a pártok piszkos pénzekből történő részesedéséről.

A cikkek itt érhetők el:

Bűnbánó táskahordó: „Amikor pénzről van szó, nincsenek ideológiák, nincsenek eszmék, elvek - együtt lopnak a pártok”

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AN=bunbanotaskahordo&MN=Kereses&LN=Hungarian

A „bűnbánó táskahordó” tovább mesél: a Strabag eurómilliókkal korrumpálta a magyar politikai „elitet”

http://www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AN=meselabunbanotaskahordo&MN=Kereses&LN=Hungarian

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat