Ma: 2018.06.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
4-es metró korrupció: Demszkyhez és az MSZP-hez vezethetnek a szálak
MTI 2017.04.26. 17:52:00

A 4-es metró beruházásához kapcsolódó korrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője szerint egyre inkább úgy tűnik, hogy minden szál Demszky Gábor volt szabaddemokrata főpolgármesterhez, valamint egykori pártjához, az SZDSZ-hez és a szocialista párthoz vezet.Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester közölte: a korábbi meghallgatásokból az derül ki, hogy Becker László metróbiztos volt az, aki két politikusnak tartozott beszámolással: Demszky Gábornak és a volt szocialista főpolgármester-helyettesnek, Hagyó Miklósnak ő hozta-vitte az üzeneteket - mondta a munkacsoport-vezető.

Borbély Lénárd úgy fogalmazott: „azt látni, hogy akinek vaj van a fején, az nem áll ki a napra; úgy látszik, hogy a metróberuházás több szempontból több mindenkinek fialhatott”. Becker László egyik email-címe ugyanis swietelsky.hu-ra végződik - mondta. Ez szerinte azt jelenti, hogy a metróberuházás egyik legnagyobb partnerével, a Swietelskyvel a volt metróbiztosnak „azért mégis csak gyümölcsözött a kapcsolata, ott sikerült elhelyezkednie”.

„Most már egyre inkább úgy tűnik, hogy minden szál Demszky Gáborhoz, a szabad demokratákhoz és a Magyar Szocialista Párthoz vezet” - jelentette ki Borbély. (Privatkopo.hu: Mindazonáltal nem szabad kizárni annak lehetőségét sem, hogy a Fidesz akkori „pénzcsinálói” is érintettek a korrupciós ügyben.)

Balogh Árpád, aki 2007 júliusa és 2008 szeptembere között volt a DBR Metró Projekt Igazgatóság vezetője a korábbi ülésen ugyanis úgy nyilatkozott: Becker László jelölte ki azokat a cégeket, amelyekkel kapcsolatban felmerült, hogy közbeszerzés nélkül kötötték meg a szerződéseket, amelyeknek az összértéke elérhette az egymilliárd forintot.

A Fővárosi Közgyűlés február 22-én döntött az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséhez kapcsolódóan korrupciót vizsgáló munkacsoport létrehozásáról. A munkacsoport feladata annak kiderítése, hogy kik szerepelnek a metródossziéban, továbbá kik a felelősök és hová kerülhettek az eltűnt pénzek.

További friss információk
Áltekesek kísérték az „államtitkár urat” - most közel 170 milliós vesztegetéssel vádolják
Farkas Flóriánt továbbra is védi a mentelmi joga és Orbán Viktor barátsága
A legfőbb ügyész szerint van bizonyíték a fideszes politikus offshore ügyében
Lázár: a halálbüntetés lenne az igazságos a hódmezővásárhelyi kettős gyilkosság esetében
Hivatali vesztegetés: letöltendő börtönbüntetésre ítélték Balmazújváros polgármesterét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat