Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Magyarázkodás: Portikkal nem, csak az érdekeltségébe tartozó céggel üzleteltek Lázárék
MTI 2013.05.05. 19:02:00

Közleményben cáfolta Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője vasárnap, hogy az önkormányzat, illetve a város jelenlegi és korábbi polgármestere kapcsolatban állt volna Portik Tamással, és politikusok megfigyelésére, lehallgatására adott volna megbízást bárkinek is.Korsós Ágnes arra a sajtóhírre reagált, amely szerint Lázár János volt hódmezővásárhelyi polgármester "szoros kapcsolatban áll" azokkal a - csalás gyanúja miatt őrizetbe vett - cégvezetőkkel, akik a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft-t irányítják.

Hódmezővásárhely "sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel" - írta közleményében Korsós Ágnes.

A címzetes főjegyző szerint pontatlan és valótlan információk jelentek meg a sajtóban a város önkormányzata és a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft. közötti együttműködésről.

A város egy használaton kívüli, üresen álló, volt iskolaépületet adott el a cégnek 2007 novemberében. A kft. a vállalt munkahely-teremtési és fizetési kötelezettségeknek eleget tett, a szerződésnek megfelelően a vételárat részletekben, internetes hirdetésekből fedezve fizette meg az önkormányzatnak - írta.

Ugyanakkor az ingatlan felújítására vonatkozó vállalását többszöri haladék ellenére sem teljesítette, ezért a szerződést a közgyűlés a 2012. október 19-ei ülésen megszüntette. A kft-t kötelezték a vételár maradék részének megfizetésére, amit a cég egyösszegű készpénzfizetéssel teljesített - közölte Korsós Ágnes.

Hódmezővásárhely önkormányzata csak a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft-vel állt szerződéses kapcsoltban, sem a sajtóban emlegetett General Media Sales House Kft-vel, sem a General Media Publishing Kft-vel, vagy a Galamb 4 Kft-vel a városnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt - tudatta.

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat