Ma: 2019.05.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Magyarázkodás: Portikkal nem, csak az érdekeltségébe tartozó céggel üzleteltek Lázárék
MTI 2013.05.05. 19:02:00

Közleményben cáfolta Hódmezővásárhely címzetes főjegyzője vasárnap, hogy az önkormányzat, illetve a város jelenlegi és korábbi polgármestere kapcsolatban állt volna Portik Tamással, és politikusok megfigyelésére, lehallgatására adott volna megbízást bárkinek is.Korsós Ágnes arra a sajtóhírre reagált, amely szerint Lázár János volt hódmezővásárhelyi polgármester "szoros kapcsolatban áll" azokkal a - csalás gyanúja miatt őrizetbe vett - cégvezetőkkel, akik a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó egyik kft-t irányítják.

Hódmezővásárhely "sem jelenlegi, vagy korábbi polgármestere nem állt soha, semmilyen közvetlen, vagy közvetett kapcsolatban Portik Tamással, vagy az általa fémjelzett alvilági körökkel" - írta közleményében Korsós Ágnes.

A címzetes főjegyző szerint pontatlan és valótlan információk jelentek meg a sajtóban a város önkormányzata és a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft. közötti együttműködésről.

A város egy használaton kívüli, üresen álló, volt iskolaépületet adott el a cégnek 2007 novemberében. A kft. a vállalt munkahely-teremtési és fizetési kötelezettségeknek eleget tett, a szerződésnek megfelelően a vételárat részletekben, internetes hirdetésekből fedezve fizette meg az önkormányzatnak - írta.

Ugyanakkor az ingatlan felújítására vonatkozó vállalását többszöri haladék ellenére sem teljesítette, ezért a szerződést a közgyűlés a 2012. október 19-ei ülésen megszüntette. A kft-t kötelezték a vételár maradék részének megfizetésére, amit a cég egyösszegű készpénzfizetéssel teljesített - közölte Korsós Ágnes.

Hódmezővásárhely önkormányzata csak a Generál Média Információs és Kommunikációs Kft-vel állt szerződéses kapcsoltban, sem a sajtóban emlegetett General Media Sales House Kft-vel, sem a General Media Publishing Kft-vel, vagy a Galamb 4 Kft-vel a városnak soha, semmilyen kapcsolata nem volt - tudatta.

További friss információk
Már hat gyanúsított van az Alstom-metrókocsik ügyében - politikus természetesen nincs közöttük
Elszámoláshamisítás: felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Rakamaz volt fideszes polgármesterét
Három év letöltendő szabadságvesztésre ítélték a korrupt fideszes politikust
Miért nem jár letöltendő börtönbüntetés egy rendőr megtámadásáért?
Egy kisteherautónyi, Portik Tamás által rögzített hangfelvétel került a nyomozók birtokába: politikai botrány készülődik, nem lehetnek nyugodtak a bűnözők sem
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat