Ma: 2020.09.28. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Egy kisteherautónyi, Portik Tamás által rögzített hangfelvétel került a nyomozók birtokába: politikai botrány készülődik, nem lehetnek nyugodtak a bűnözők sem
Magyar Idők/Pestisracok.hu 2019.01.15. 9:06:00

Az MSZP karitatív tagozatának egykori vezetőjétől, D. I. A.-tól (a Privatkopo.hu értesülése szerint Dósa István András) foglalták le - mások mellett - azokat a hangfelvételeket, amelyeket Portik Tamás az 1990-től az elfogásáig folytatott beszélgetéseiről készített. Többek között Gyárfás Tamással és pártpolitikusokkal, illetve gazdasági szereplőkkel zajlott párbeszédekről van szó, amelyek kapcsán az országos politikát érzékenyen érintő botrány készülődik - írja a Magyar Idők.Néhány héttel ezelőtt Portik Tamás 1990-es évek elejétől a letartóztatásáig rögzített több száz órányi hangfelvételét foglalta le a rendőrség - tudta meg a PestiSrácok.hu.

Értesüléseik szerint a vágatlan felvételek egy része az 1990-es évek olajmaffia-botránya egyik kulcsszereplőjének számító Portiknak az alvilági üzlettársaival, valamint a közélet több szereplőjével, köztük a Fenyő János médiavállalkozó elleni gyilkosság megrendelésével gyanúsított Gyárfás Tamás egykori sportvezetővel folytatott beszélgetéseit tartalmazza.

A Magyar Idők ezzel kapcsolatban arról értesült, hogy az adathordozók lefoglalása során célkeresztbe került Portik egykori üzlettársai közül egy német-magyar kettős állampolgár is, aki egykor az MSZP karitatív tagozatának első elnökeként került évekkel ezelőtt a nagypolitikába. A D. I. A. monogramú férfit Portik egyik pénzkezelőjeként nevesítette a Heti Válasz még 2012-ben.

A Magyar Idők tavaly május 10-én számolt be arról, hogy a Fenyő János kivégzésére történt felbujtás, illetve a gyilkosságra adott megbízás egy jóval nagyobb ügy mellékszálának tűnik, Gyárfás, Portik és Ihász Sándor volt fővárosi főügyész meg­gyanúsítása mögött ugyanis államtitkokkal tarkított ügy sejthető, amely akár az országos politikát is érzékenyen érintheti. Több lap ekkor őszre tette a botrány kirobbanását, amelyre a jelek szerint további fél évet kellett várni.

Ismert, a nyomozó hatóság szerint Gyárfás felbujtotta Portikot, hogy ölesse meg Fenyő Jánost, s az olajbűnözés kapcsán elhíresült férfi Jozef Rohácot bízta meg a gyilkossággal. Ihász Sándort pedig bűnpártolás gyanújával hallgatták ki az ügyben, miután kiderült: 2017 októberében átvette Gyárfástól a Fenyő-gyilkosságról Portik Tamással folytatott egyik beszélgetés hangfelvételének leiratát, és bár látnia kellett volna, hogy fontos új bizonyítékról van szó, azt mégsem adta át az ügyben nyomozó rendőröknek.

Betegesen rögzített minden beszélgetést - sokaknak ez okozhatja a vesztét...

A PestiSrácok.hu szerint a volt MSZP-s tisztségviselőként is azonosított férfi és a vele kapcsolatban álló, Portikhoz ugyancsak köthető vállalkozók tavaly nyár végén e-mailben, német álnéven többször is megkeresték Gyárfás ügyvédjét, Bánáti Jánost. Közölték, hogy rendelkeznek a Gyárfás—Portik-hangfelvételek vágatlan verziójával, amiért „tárolási díjat” kértek.

Utaltak rá, hogy ők állnak a korábbi, a Fenyő-ügyet kirobbantó 2017-es megkeresések mögött is, és hogy szándékaik komolyságát bizonyítsák, a legutóbb elküldött, rossz minőségű, a rendőrséghez is eljutott vágott hanganyag jobb minőségű verzióját postán elküldték Bánátinak. Az ügyvéd a hanganyagot átadta Gyárfásnak, aki azt nem továbbította az ellene felbujtóként vizsgálatot folytató Nemzeti Nyomozó Irodának, csak a rendőrök felszólítására adta át.

E miatt a hanganyag miatt próbálták tanúként kihallgatni Bánáti Jánost, akiről szombaton írtuk meg, hogy kizárták az ügyből.

Azt még nem tudni, hogy a Gyárfással folytatott beszélgetéseken túl még kivel, melyik jelenlegi vagy volt szocialista politikussal, a párthoz közel álló vállalkozóval folytatott beszélgetés felvétele landolt a nyomozóknál.

Az azonban tény: az olajbűnözés zászlóshajójának számító Energol Rt. egykori igazgatója 2008-ban, a Vadrózsa étteremben a Gyurcsány-kormány polgári elhárítását vezető Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójával történt egyeztetése során eldicsekedett a tábornoknak azzal, hogy számos MSZP-s politikust támogatott anyagilag, és kiváló szocialista kapcsolatokkal rendelkezik.

További friss információk
OLAF-jelentés: Magyarországon csalták el a legtöbb EU-támogatást - Orbán persze hallani sem akar az Európai Ügyészségről
Pénzt ajánlott az országgyűlési képviselőjelölt visszalépéséért
250 millió forintos adócsalás miatt további 90 napig letartóztatásban marad a szegedi képviselő
Nők zaklatása miatt emeltek vádat a júliusban lemondott fideszes polgármester ellen
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat