Ma: 2020.02.25. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
„Túlfogyasztás”: idős asszonyt fosztottak ki Dunaújvárosban
Privatkopo.hu 2020.01.30. 14:56:00

Időskorú hölgyet keresett fel dunaújvárosi lakásán 2020. január 27-én reggel egy ismeretlen férfi azzal, hogy a vízműtől érkezett, mert túlfogyasztás van a lépcsőházban és neki ellenőriznie kell azt, majd a lakásában a nyugdíjas szelvényeket kérte ellenőrzésre. A sértett a kamrába bement, majd egy befőttes üvegből - ahol két és félmillió forintot is tartott - kivette a kért papírokat, majd átadta. Az elkövető ekkor a hölgytől egy pohár vizet kért, majd ezt kihasználva a férfi az üvegből a készpénzt elvette, ezt követően a nénitől elköszönt és távozott a lakásból.A 80 éves néni a szelvényeket akarta visszatenni a helyére, amikor látta, hogy a pénz hiányzik az üvegből.

A nyomozás eddigi adatai szerint a lépcsőházba az ismeretlen férfi társával ment be, majd amíg egyikük a lakásban volt, addig társa a lépcsőházban figyelt. A nyomozók a gyors adatgyűjtésnek és a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították az elkövetőket.

A 49 éves C. Istvánt valamint az 52 éves S. Jánost még aznap, dunaújvárosi lakhelyükön a rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetése miatt. Őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2020. január 30-án elrendelt.

A nyomozás során azt is sikerült megállapítani, hogy a két férfi korábbi hasonló vagyon elleni bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható.

A nyomozást a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság folytatja.

További friss információk
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt
Rasszista bűncselekmény miatt elítélték a Jobbik politikusát
Négy év tárgyalás után elölről kezdődik az MSZP-s Simon Gábor büntetőpere
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Alsószentmárton polgármesterét, aki a feleségét bízta meg a hivatal takarításával
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat