Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
A Jobbik korrupciós ügyek kivizsgálását sürgeti
MTI/privatkopo.hu 2014.11.20. 13:59:00
A Jobbik érdemi nyomozásokat követel az elmúlt 25 év korrupciós ügyeiben, és a gazdasági bűncselekményekkel összefüggő titkosítások feloldását kéri. Novák Előd, a párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: támogatják a civil korrupcióellenes szövetség létrejöttét és munkáját, mert szerinte jelenleg korrupcióban dőzsölnek a felszámolásra hivatott szervek.

A jobbikos parlamenti képviselő közölte: álláspontjuk szerint a nyomozószervek csődöt mondtak, ezért nagy szükség van civil kontrollra. Emlékeztetett a privatkopo.hu cikkére is, amelyben a „bűnbánó táskahordó” fedőnevű, egykor korrupciós ügyekben részt vevő személy részletezte, hogy az M6-os autópálya, a 4-es metró, a Margit-híd vagy épp a vasút fejlesztései során a baloldali és jobboldali holdudvarhoz is eurómilliók vándoroltak kenőpénzként. „Ez mind lenyomata az elmúlt 25 év politikusbűnözésének” - fogalmazott.

 Nyilvánvalónak nevezte, hogy Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét „egykori elvtársai” segítették ki több mint 100 millió forinttal, és a politikus vélhetően nem saját pénzét kezelte, hanem az MSZP illegális pártkasszáját.

Kifogásolta azt is, hogy Demszky Gábor volt főpolgármester szabadon járhat-kelhet, „vizelhet is a bokrokba közterületen”, semmilyen büntetés nem éri. Hozzátette: emellett a kormány az állambiztonsági múlt feltárásával is adós.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat