Ma: 2018.12.05. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Gazdasági csalással is meggyanúsították Czeglédy Csabát
Magyar Idők 2018.03.05. 9:12:00

Ismét előzetes letartóztatásba kerülhet ma Czeglédy Csaba, a szocialisták politikusa, akit szombaton gazdasági csalással is meg­gyanúsítottak a pénzügyi nyomozók. Az eddig bűnszervezet vezetőjeként, mintegy 6,3 milliárd forint kárt okozó költségvetési csalás miatt gyanúsított Czeglédy ismételt őrizetbe vétele előtt egy lapinterjúban utalt arra, hogy vannak információk a kormányfő állítólagos svájci bankszámlájáról, amelyről korábban Gyurcsány Ferenc beszélt.Ma dönt az illetékes nyomozási bíró a baloldali politikus, ­Czeglédy Csaba ismételt előzetes letartóztatásáról, miután a hétvégén a Csongrád Megyei Főügyészség indítványozta azt.

A DK-MSZP-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselőjét - aki független jelöltként kíván indulni az országgyűlési választáson - a NAV nyomozói pénteken, este őrizetbe vették. A Csongrád Megyei Főügyészség az őrizetbe vételt azzal indokolta, hogy a korábban jogerősen adócsalásért elítélt gyanúsított vonatkozásában az előzetes letartóztatás törvényi feltételei - így a megalapozott gyanú, az eljárás meghiú­sításának veszélye, a szökés és a bűnismétlés veszélye - továbbra is változatlanul fennállnak. Ugyanakkor az eddigi gyanúsításokon túlmenően, új körülményként felmerült további bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja.

Az újabb bűncselekmény nyomozását egy magánszemély feljelentésére a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendelte el tavaly novemberben, majd azt idén az alapüggyel egyesítették, és a főügyészség a nyomozás folytatására a NAV-ot jelölte ki. Ebben az ügyrészben Czeglédy Csabát szombaton folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatáson meg is gyanúsították a NAV nyomozói gazdasági csalással - írja a Magyar Idők.

Czeglédy Csaba a Népszavának adott interjúban beszélt olyan állítólagos bizonyítékokról, amelyek kormánypárti politikusok, illetve hozzátartozóik vagyongyarapodására, valamint külföldi bankszámláikon történt pénzmozgásokra vonatkoznak. A felvetésre, hogy ez emlékeztet Gyurcsány Ferenc korábbi kijelentésére, miszerint Orbán Viktornak svájci bankszámlái lehetnek, Czeglédy úgy reagált: sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánja, majd arról beszélt, hogy az információk birtokosai - akiket nem nevezett meg - rajta keresztül akarták eljuttatni újságírókhoz a terhelő adatokat.

Czeglédyt a múlt héten, csütörtökön helyezték szabadlábra, és egyben felfüggesztették az ellene és társai ellen mintegy 6,3 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljárást. Mindezt azután, hogy az előzetes letartóztatásban lévő politikus számára Szombathelyen összegyűjtötték a szükséges számú aláírást, és jogerősen nyilvántartásba vették, mint országgyűlési képviselőjelöltet.

A mentelmi jog felfüggesztését a legfőbb ügyész azonnal kérte, amiről pénteken döntött is a Nemzeti Választási Bizottság.

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat