Ma: 2019.02.16. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
„Ez a legrosszabb reptér a világon” - fosztogatások Ferihegyen
444.hu/index.hu 2018.02.05. 12:19:00

Január 19-én Dél-Korea budapesti nagykövetsége nyilvános Facebook-üzenetben hívta fel a figyelmet a Liszt Ferenc repülőtéren elharapódzott poggyászfosztogatásokra, miután több koreai utas értékei is eltűntek a budapesti repülőtéren.A bejegyzésben arra hívták fel a Budapestre utazók figyelmét, hogy értékeiket lehetőleg a gépre magukkal vitt csomagjaikban tárolják, valamint azt is kiemelték, hogy az ellopott készpénzért a meglopott utasok nem kaphatnak semmilyen kompenzációt.

„Ez a legrosszabb reptér a világon. A poggyászomat biztonsági lánccal lezárva adtam fel, de megérkezéskor nyitva találtam. Ellopták az órámat, és beletúrtak az úszócuccomba. Dühös lettem, hogy valaki végigtapogatta a bikinimet, az alsóneműmet és a személyes tárgyaimat” - írta később az egyik koreai utas a Budapest Airport Facebook-oldalára.

„Tényleg ez a legrosszabb repülőtér egész Európában, soha ne menjetek ebbe az országba” - reagált hozzászólásban egy másik utas is.

A 444.hu utánajárt az ügynek, és kiderült, hogy a január 19-ről 20-ra virradó éjszakán több külföldi utast is megloptak Ferihegyen, valamint egy magyar házaspárt, akiknek az eljegyzési és a karikagyűrűjük is elveszett. A férj a lapnak mesélte el, hogy a budapesti leszállás után meglepően sokat, csaknem 40 percet kellett várniuk a csomagjaikra, majd mivel már éjjel egy körül járt az idő, a csomagjaik ellenőrzése nélkül hagyták el a repteret. Felesége csak másnap délben vette észre, hogy a gyűrűk hiányoznak az ékszeres dobozból.

„A Budapest Airporton a reptéri rendőr igazgatóságra (RRI) irányítottak minket, azt mondták, ők maguk nem illetékesek. Az RRI-n végül leadtuk a feljelentést, e-mailben, mivel személyesen nem tudtunk megjelenni. Sikerült elérnünk a Dublin Airportot is, ahol azt mondták, adjuk le a feljelentést bármelyik ír rendőrkapitányságon. Feleségem, miután hazautazott, le is adta azt abban a városban, ahol jelenleg élünk. E mellett a Ryanairt is sikerült elérnünk. Velük azóta is levelezésben állunk, ám sajnos ők is azt mondák, nem tehetnek semmit, mivel nem a repülőtéren vettük észre a lopást, és nem töltöttük ki a kártérítéshez szükséges nyomtatványt” - írta a férfi.

A pár aztán az interneten kiszúrta, hogy aznap este két másik Budapestre érkező utast is megloptak, ekkor kezdtek el arra gyanakodni, hogy Ferihegyen kellene tovább nyomozniuk. Ezután a férj újra felhívta a Budapest Airportot, megemlítette, hogy több hasonló esettel is találkoztak aznap estéről, de a férfi elmondása szerint ez sem hatotta meg a vonal túlsó végén ülőket. „Végül külön kérésemre átirányítottak a földi kiszolgálókhoz. Itt ért a legnagyobb sokk: amikor előadtam a problémámat, és megkérdeztem a vonal másik végén lévő hölgyet, hogy mit lehet tenni, a reakció szó szerint az volt: „Semmit”. Sajnos a beszélgetés további részében sem változott a hozzáállása: lekezelő, a problémát eltussoló válaszokat kaptam. Nem is biztos, hogy Budapesten történt, és különben is, ők nem tudnak vele mit tenni, jelezzük az RRI-nek (ami addigra már megtörtént), egyáltalán minek hagytuk az ékszert a csomagban" - így a férfi.

A Budapest Airport később levélben reagált a lap megkeresésére, amelyben azt írják, munkatársaik az érkező utasok poggyászaival semmilyen formában nem találkoznak, az utasok ki-be szállítását és a poggyászok ki-be rakodását pedig az adott légitársaság alvállalkozói, a földi kiszolgáló cégek végzik - vagyis ismét elegánsan hárították a felelősséget a poggyászfosztogatások ügyében.

További friss információk
Miért nem jár letöltendő börtönbüntetés egy rendőr megtámadásáért?
Egy kisteherautónyi, Portik Tamás által rögzített hangfelvétel került a nyomozók birtokába: politikai botrány készülődik, nem lehetnek nyugodtak a bűnözők sem
Toroczkai: egy afgánnak is több joga van Magyarországon, mint egy magyarnak - így „védi” meg a kormány az országot a migránsoktól
Kihallgatták a jobbikos tévé volt főszerkesztőjét
Állítólag Orbán is unja már a fideszes korrupciót - de erre azért nem vennénk mérget
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat