Ma: 2020.01.18.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Bűnügyi felügyelet alatt ment fenyőfát lopni
Privatkopo.hu 2019.12.11. 7:31:00

Letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 20 éves férfit, aki az elmúlt időszakban - társaival - több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett Marcali környékén.A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019 nyarán, két társával, betört egy hagyatéki eljárás alatt álló varászlói ingatlanba, úgy, hogy a lakóház ajtaját befeszítették, míg a melléképület tetejét megbontották. A gyanúsítottak innen különböző háztartási gépeket, műszaki cikkeket, szerszámokat, motorkerékpárokat, illetve járműalkatrészeket loptak el, közel 6 millió forint értékben.

Az ügyészség már ekkor indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, azonban a bíróság még csak bűnügyi felügyeletet rendelt el vele szemben. A férfi a kényszerintézkedés hatálya alatt állt akkor is, amikor a megalapozott gyanú szerint 2019 decemberének első napjaiban - két társával - kiment egy Somogyzsitfához tartozó erdőterületre. Ott az egyik erdőgazdálkodó évek óta nevelgetett fenyvesében - a karácsonyi időszakban igen keresett - több normann fenyő ágait levágták, amelyből 124 bálányi gallyat gyűjtöttek össze.

A gyanúsítottak a bálákat egy kölcsönkapott gépkocsival akarták kivinni az erdőterületről, de az elmúlt napok esőzései miatt sáros földúton az autójuk megsüllyedt, így a járművet a lopott fenyőgallyakkal együtt hátrahagyva távoztak a helyszínről. A marcali rendőrök azonban két napon belül elfogták őket.

Az ügyészség indítványának a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a gyanúsított letartóztatását elrendelte.

További friss információk
Ma bíróság elé áll a Fidesz 1,4 milliárdos csalással vádolt képviselője - nyolc és fél év fegyházbüntetést kér rá az ügyész
Mi Hazánk: az integráció megbukott - a többségében cigány elkövetők számára az agresszió a norma, a követendő példa
Kihallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség a DK-s Varju Lászlót
Borkai-ügy, Lackner-ügy: nyomoznak, de gyanúsított még nincs
Ők voltak a letartóztatott fideszes képviselő bűntársai
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat