Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ébredezik a politika: „felháborító, hogy gyerekek közelében dolgozhat a kiskorú lányai sérelmére szexuális bűncselekményeket elkövető orvos!”
privatkopo.hu 2014.11.12. 15:13:00

Döbbenetes, hogy azon napon, amikor az Országház elfogadta a gyermekekkel szembeni szexuális indíttatású bűncselekmények el nem évüléséről szóló törvénymódosítást, akkor még zavartalanul dolgozhat szabadulása után egy, a saját családtagja sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményért elítélt csecsemőorvos.Ahogyan arra több internetes hírportál (elsőként a Privát Kopó - a szerk.) is felhívta tegnap a figyelmet: csecsemőorvosként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben közalkalmazottként dolgozik az férfi (Dr. Takáts Ágoston - a szerk.), akit 2007-ben jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, amiért hosszú éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott az egyik kiskorú lánygyermekével (pontosabban: négy kiskorú lányával, de három esetében az elévülési idő túllépése miatt már nem volt lehetséges a vádemelés - a szerk.).

Felháborító, hogy az intézmény a jogszabályok biztosította menekülési útvonalat választotta, ahelyett, hogy erkölcsi alapon nyilatkozott volna arról, miként kívánják a visszataszító helyzetet megoldani, és hogy miként kívánnak megválni a súlyos vádakkal illetett csecsemőorvostól. A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a komoly vádak alapján elítélt orvos olyan munkakörben dolgozzon szabadulását követően, ahol fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetnek az üres szerecsenmosdatás helyett be kellene számolnia arról, hogy tudott-e az orvos korábbi előéletéről, hogy tapasztalt-e alkalmazása óta visszaéléseket, és milyen intézkedéseket tervez a beteg csecsemők, gyermekek védelme érdekében. Ezen túlmenően felszólítjuk a kedden még a gyermekeket védő törvénymódosítást támogató valamennyi pártot, hogy közösen ítéljék el az ilyen intézményi gyakorlatot. Továbbá kezdeményezzenek haladéktalanul vitát arról a jobbikos javaslatról is, hogy - társadalomvédelmi célból - mindenki által hozzáférhető adatbázist kell létrehozni a szexuális bűnelkövetők nyilvántartására és nyomon követésére.

Végezetül azonnali és határozott lépéseket sürget a Jobbik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet részéről, hogy állítsa helyre a gyógyító tevékenységbe és az intézménybe vetett bizalmat, ami az eset kapcsán megroppanni látszik.

A Jobbik parlamenti frakciója nevében: Dr. Lukács László György, országgyűlési képviselő

Privát Kopó: A többi párt? Köszönik, még szunyókálnak kicsit… Ahogy megszokhattuk tőlük.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat