Ma: 2019.12.11.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Elszámoláshamisítás: felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Rakamaz volt fideszes polgármesterét
MTI 2019.02.27. 11:22:00

Rakamaz volt fideszes polgármesterét két év, végrehajtásában négy évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Debreceni Járásbíróság, miután bűnösnek találta költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási, számadási, tájékoztatási kötelezettsége elmulasztásának bűntette miatt.Rakamaz még 2010 januárjában nyert vissza nem térítendő támogatást versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztésre. A projekt értéke egy módosítás után 666 millió forintra nőtt, amiből a támogatás mértéke 526,4 milliót tett ki.

A bírósági ítélet szerint az akkori polgármester, Farkas Ernő és a kivitelezéssel megbízott három cég összejátszott és a beruházást úgy jelentették készre, a teljesítést pedig úgy igazolták, hogy a kivitelezési munkákat az építési szerződésben vállalt minőségben és határidőben nem készítették el, a hibalistán szereplő hiányosságok elvégzésére a kiszabott nyolc nap alatt nem volt lehetőség. 

Az ítélet szerint mindannyian tudtak arról, hogy valótlan teljesítésigazolások történtek, és a projektelemek átadásának lezárásáról készült jegyzőkönyvek hamis adatokat tartalmaznak. 

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az első- és a másodrendű vádlott fellebbezett, a harmad- és negyedrendű vádlott pedig gondolkodási időt kért.

További friss információk
Ők voltak a letartóztatott fideszes képviselő bűntársai
Vádat emelt a főügyészség Demeter Mártával szemben
A bíróság szerint csak könnyű fizikai munkát szabad végeztetni a cigány párt csalójával
A többség szerint csatlakoznunk kellene az Európai Ügyészséghez - Orbánék viszont rettegnek ettől
Uzsora-bűncselekmények, zsarolás és csalás miatt ítélték el Nyírpilis polgármesterét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat