Ma: 2021.03.03.
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info


 
Vissza a főoldalra
Áldozata három kisgyereke szeme láttára követett el szexuális erőszakot a nyílt utcán egy 17 éves „navajonki”
Privatkopo.hu 2021.01.08. 15:00:00

A Püspökladányi Járásbíróság, dr. Szilvási László fiatalkorúak bírája által vezetett tanácsa 2020. január 7-én ítéletet hirdetett annak a cselekmény elkövetése idején még csak 17 éves fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki egy Hajdú-Bihar megyei településen rátámadt egy gyermekeivel sétáló nőre - áll a Debreceni Törvényszék közleményében.A vádlott 2020. május 25-én, az esti órákban ittas állapotban megtámadta a három kiskorú gyermekével hazafelé tartó - egyébként általa ismert - 33 éves sértettet. A fiatalkorú hátulról a nő mögé került, eközben kitépte a sértett kezéből a maga mellett tolt kerékpárját, az azon lévő gyermekülésben ülő ötéves kisfiával együtt, majd azt elborította. Ezután a sértettet az út melletti sötét, füves területre rángatta, ahol háttal a földre lökte majd közölte vele, hogy akarata ellenére is nemi aktust fog vele létesíteni. Ennek érdekében a nő alsó ruházatát lerángatta, kezeit lefogta, majd sérelmére szexuális bűncselekményt követett el.

A földön fekvő áldozat a nála jelentősebb fizikai adottságokkal rendelkező vádlottnak próbált ellenállni és segítségért kiabált, míg megrémült gyermekei közül a két kisebbik elmenekült a közeli otthonuk irányába segítséget kérni, a legnagyobb pedig - a nő 11 éves lánya - az előzőleg felborított kerékpár kosarából kieső mobiltelefonon keresztül, sokkos állapotban felhívta a központi segélyhívót. Az operátor így a háttérből hallotta a még folyamatban lévő bűncselekményt övező kiabálást is.

Mindezen körülményeket észlelve a vádlott a nemi aktussal felhagyott, és a kerékpárjával elmenekült. A rendőrök rövidesen a helyszínre érkeztek és néhány órán belül elfogták a vádlottat, aki azóta letartóztatását tölti a javítóintézetben. Az esemény során a nő kisebb sérülést szenvedett.

A családtagok rászálltak az áldozatra

Az eljárás során a vádlott a bűncselekmény elkövetését csak részben ismerte el, sőt kezdetben arra hivatkozott, hogy az általa kezdeményezett szexuális kapcsolatot a sértett is akarta. Ezzel szemben azonban a bíróság - a vádlott hozzátartozói által többször is befolyásolni próbált - sértettnek az eljárás során mindvégig következetes, egybehangzó vallomását fogadta el a tényállás alapjául.

Ez alapján a bíróság a fiatalkorú vádlottat fenyegetéssel és erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 3 év és 5 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetésre ítélte, és mellékbüntetésként 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. (Privatkopo.hu: az ítélet nem nevezhető elrettentő hatásúnak…)

Az ítélet indokolása során dr. Szilvási László, a tanács elnöke hangsúlyozta, hogy a többéves büntetést elsősorban a cselekmény elkövetésének - hasonló magatartásokhoz képest is - kirívóan durva, gátlástalan, útonállásszerű elkövetési módja indokolta, hiszen a vádlott ösztönszerű vágyainak kiélése során teljes mértékben közömbös volt aziránt, hogy mindeközben egy általa is ismert családanyát, gyakorlatilag három kiskorú gyermeke szeme láttára erőszakol meg a nyílt utcán. A cselekmény minősítését, a védő érvelésével szemben, azzal indokolta a bíróság, hogy bármilyen fenyegetéssel vagy erőszakkal megvalósított, a nemi vágy felkeltésére és kielégítésére irányuló szexuális cselekmény kimeríti a szexuális erőszak bűntettét, tehát az nem feltételezi szükségszerűen még a nemi szervek eredményes érintkezését sem.

Büntetlen előéletű, csak éppen már a tett idején is volt másik ügye

A bíróság a vádlott enyhítő körülménynek szánt megbánását sem tekintette őszintének és meggyőzőnek, miután a róla készült javítóintézeti vélemény és jellemzés szerint még most is igyekszik cselekményét elbagatellizálni. Bár a fiatalkorú büntetlen előéletű, azonban a cselekmény idején már büntetőeljárás hatálya alatt állt.

A bíróság ítélete nem jogerős, mivel azzal szemben a vádlott és védője részben téves jogi minősítés, részben enyhítés iránt fellebbezést jelentett be, míg azt az ügyész tudomásul vette.

A vádlott a továbbiakban szabadlábon akart védekezni, de a másodfokú eljárásig továbbra is letartóztatásban marad, miután a bíróság a kényszerintézkedését az eljárás jogerős befejezéséig szintén fenntartotta és annak végrehajtási helyét továbbra is a javítóintézetben jelölte meg.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Szerencsejáték-függősége miatt (is) sikkasztó polgármestert tartóztattak le
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat