Ma: 2020.06.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Előzetesben marad az MSZP volt elnökhelyettese
hir24.hu 2014.03.25. 13:22:00

Előzetes letartóztatásban marad Simon Gábor, a Fővárosi Törvényszék ugyanis helybenhagyta a volt szocialista országgyűlési képviselő kényszerintézkedéséről szóló végzést.A Pesti Központi Kerületi Bíróság két hete helyezte előzetes letartóztatásba az MSZP volt elnökhelyettesét, akit költségvetési csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítanak.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség március 10-én közölte: újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt, és kihallgatása után őrizetbe is vették. A nemrégiben közölt gyanú szerint Simon Gábor egy hamis, saját személyi adatait tartalmazó, dél-afrikai országban kiállított útlevelet szerzett, majd felkereste egyik korábbi ismerősét, aki kérésére - az "okmány" felhasználásával - számlát nyitott egy magyar banknál. Az ügyészség szerint ezzel megáll a felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás gyanúja.

Az ügyészség kitért arra is, hogy - túl a február 18-án közölt gyanúsításon - Simon Gáborral a 2014-es vagyonnyilatkozata kapcsán újabb hamis magánokirat felhasználása vétségének megalapozott gyanúját is közölték, mivel ezt az okiratot is úgy adta át az Országgyűlés Mentelmi bizottságának, hogy nem tüntette fel benne be nem vallott jövedelmét.

A politikus most is tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Simonnak azért kell rács mögött maradnia, mert a bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye.

További friss információk
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat