Ma: 2018.12.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Elrendelték Czeglédy Csaba és társai előzetes letartóztatását - 3 milliárdos költségvetési csalás a gyanú
Magyar Idők 2017.06.16. 8:52:00

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Járásbíróság Czeglédy Csabát és nyolc társát. A hatóságok nagy összegű, több mint hárommilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják az MSZP szombathelyi frakcióvezetőjét. Czeglédyt korábban már elítélték adócsalás miatt, akkor jogerősen egy év négy hónap felfüggesztett börtönt kapott. Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte Czeglédy Csabát és társait a Szegedi Járásbíróság. A döntés nem jogerős, mert minden gyanúsított fellebbezett ellene.

Az MSZP szombathelyi frakcióvezetőjét, Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédjét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gyanúsítja azzal, hogy 3,3 milliárd forint kárt okoztak az államnak. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője közölte: a gyanú szerint Czeglédy számos magyarországi multinacionális cégnek diákmunkásokat közvetítő szombathelyi székhelyű gazdasági társaság vezetőjeként többszintes céghálót működtetett. A cél az volt, hogy a kiközvetített diákok után ne kelljen adókat fizetni.

A szóvivő elmondta: a bűnszervezet működésének alsó szintjén levő Csongrád, Fejér és Vas megyében bejegyzett iskolaszövetkezetek a gyanú szerint érdemi tevékenységet nem folytattak. A strómanok által vezetett cégek a közterheket nem vallották be, vagy ha igen, azokat nem fizették be az államkasszába. A bűnszervezet 2013 és 2016 januárja között kilencmilliárd forint értékű forgalmat bonyolított le, eközben nem fizetett be 1,7 milliárd forint áfát és 1,6 milliárd forint személyi jövedelemadót.

A Szegedi Járásbíróság mindegyik gyanúsított esetében indokoltnak tartotta a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását. Álláspontja szerint nagy a szökés, elrejtőzés veszélye, mivel az elkövetett cselekmény akár húsz év börtönnel is büntethető. Emellett több gyanúsított esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.
A NAV pénzügyi nyomozói szerdán vették őrizetbe az MSZP-nek és a DK-nak is jogi képviseletet adó Czeglédy Csaba ügyvédet, a szocialisták szombathelyi frakcióvezetőjét.

Czeglédyt korábban már elítélték adócsalás miatt, akkor jogerősen egy év négy hónap felfüggesztett börtönt kapott. 

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat