Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Demszky is élvezte az életet az SZDSZ „pénzcsinálójának” indonéziai földi paradicsomában
privatkopo.hu 2014.12.01. 16:38:00

Ahogy arról a Privát Kopó a közelmúltban beszámolt: Demszky Gábor volt főtanácsadója, az SZDSZ tanácsadója, Mesterházy Ernő öt önálló, minden igényt kielégítő luxusvillából álló pihenőkomplexum tulajdonosa Indonéziában.  A villapark Bali szigetén, Seminyak üdülőparadicsomban található. A bűnügyi portál - több forrás által megerősített - információja szerint a Hagyó-büntetőper másodrendű vádlottja Lombok szigetén és a Gili-szigeteken is ingatlanokat vásárolt, azzal a céllal, hogy a földterülteken üdülőparkokat létesítsen.Bali szigetén (Seminyak üdülőparadicsomban) öt önálló, minden igényt kielégítő luxusvillából álló pihenőkomplexum tulajdonosa Mesterházy Ernő (felső kép) - számolt be az SZDSZ egykori nagyhatalmú háttéremberének rejtett vagyonáról a Privát Kopó. A bűnügyi portál információja szerint Demszky Gábor volt főpolgármester bizalmi embere az elmúlt években illusztris, befolyásos személyek sorát látta vendégül indonéziai „ékszerdobozában”.

Balin, a „Mesterházy szanatóriumban” oldotta a munkája okozta stresszt - a teljesség igénye nélkül - Borda Beáta, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. igazgatósági tagja, Erdélyi Zsolt, az SZDSZ kommunikációs tanácsadója, a párt kampánystábjának tagja, Simó György, az origo.hu alapítója, volt MATÁV-vezér, az Együtt 2014 kommunikációs tanácsadója, Braun Róbert, a szocialista Medgyessy Péter kommunikációs vezetője, Gyurcsány Ferenc stratégiai főtanácsadója, Vágvölgyi B. András, a Magyar Narancs alapítója, majd főszerkesztője, a Fidesz volt külpolitikai tanácsadója, később az SZDSZ tagja, filmrendező, Streitmann Norbert, a Concorde Zrt. igazgatója, a Szeretem Budapestet Mozgalom Egyesület egyik alapítója, Kakuk Andrea, a TV2 vállalati kapcsolatok igazgatója, azt követően a Korda Stúdió vállalati kapcsolatok igazgatója, Kereszty Gábor, a TV2 vezérigazgatója, majd a ProSiebenSat.1 cégcsoport alelnöke, Kovács Gábor, a Bankár Holding Zrt. vezérigazgatója, Aczél Zoltán, az osztrák Strabag építőipari nagyvállalat „kijáróembere”, az RTL Klub igazgatósági tagja.

A Privát Kopó úgy értesült, hogy 2007-ben - több napig - Mesterházy Ernő luxusvillaparkjában pihente ki a főváros irányításával járó fáradalmakat Demszky Gábor főpolgármester. Több forrás egybehangzó állítása szerint a szabaddemokrata politikus egy nagyon fiatal, javai lány bájaiban „elmerülve” próbálta feledni Budapest égető problémáit… „Mindenki szívén viselte a társaságból, hogy Gábor nagyon jól érezze magát” - magyarázta a bűnügyi portál egyik informátora.

„Vannak tettek, amelyeket nem lehet megúszni” - nyilatkozta Demszky az InfoRádió Aréna című műsorában, 2010. január 26-án. Úgy tűnik, mégis akadnak kivételek…

                               Balin lazítanak a „megfáradt harcosok”

Több alkalommal élvezte Mesterházy Ernő Bali szigetén fekvő földi paradicsomának szépségeit Bojár Iván András, Demszky Gábor főpolgármester tanácsnoka, egykori SZDSZ-es fővárosi képviselő is. Így például azt követően is, hogy 2013 októberében a Budapesti Rendőr-főkapitányság - „bűncselekmény hiányában” - lezárta a saját, akkor 5 éves kislánya szexuális bántalmazása gyanújával indult nyomozást. Bojár újdonsült párjával, egy mexikói hölggyel ruccant ki - két hétre - Mesterházy távoli „gyógyintézetébe”.

                                                       Lombok szigete

A Privát Kopó információja szerint a balliberális oldal „problémamegoldó” embere, Mesterházy Ernő Indonézia más részein is ingatlanokkal rendelkezik. Így Lombok szigetén is (Lombok sziget Indonézia Nyugat-Nusa Tenggara tartományában. A sziget a Kis-Szunda szigetlánchoz tartozik, a tőle nyugatra eső Balitól a Lombok-szoros választja el - a szerk.), ahol néhány éve földterületeket vásárolt, amelyeken üdülőkomplexumot tervez kialakítani. Úgy tudni, az építkezést már megkezdték.

                                             A Gili-szigetek egy része

Ugyancsak Indonéziában, a Gili-szigeteken található az a földterület, amely Mesterházy Ernő ingatlan-portfólióját gazdagítja. A Gili-szigetek Lomboktól észak-nyugatra található. Indonéziában az egyetlen olyan hely, ahol nincs motorizált jármű, az emberek kerékpárral és lovasszekérrel közlekednek. Mesterházy komoly potenciált érezhetett abban, hogy ez a kis intim, fehér homokos, csodás hely - rövid időn belül - legalább olyan turistaparadicsom lesz Indonéziában, mint Bali, ezért befektetési céllal vásárolhatta a telkeket.

A Privát Kopó úgy tudja, a szabaddemokraták egykori „pénzcsinálója” Bécsben is rendelkezik egy nagy alapterületű luxuslakással.

Emlékeztetőül: Mesterházy Ernőt a Központi Nyomozó Főügyészség 163 millió forintos vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezeléssel vádolja.

Braun kérte

Braun Róbert a következők közlését kérte: „Braun Róbert soha nem járt Balin, így Mesterházy Ernő állítólagos ingatlanában sem tartózkodhatott.”

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat