Ma: 2020.08.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Fideszes politikus is érintett az agrárcsalásban
Blikk 2013.10.18. 10:36:00

Fideszes politikus cége is érintett abban a csalássorozatban, amelynek révén 400 millió forintos agrártámogatást akart jogosulatlanul felvenni egy bűnbanda.A mezőgazdasági tevékenységi körrel nem rendelkező Vasi Elektro-Ép Kft. is igényelt területalapú támogatást, annak ellenére, hogy egyetlen négyzetméteren sem gazdálkodik. A cég ügyvezetője és tulajdonosa Baranyai József sárvári önkormányzati képviselő.

Baranyai a fia cége révén is érintett az ügyben, ugyanis a Baranyai Elektro-Top Kft. is pályázott a támogatásra, amelyből tavaly szállt ki a politikus, azóta a gyereke vezeti azt a vállalkozást.

Azt nem lehet tudni, hogy Baranyaiék pontosan mekkora támogatást próbáltak felvenni, de a becslések szerint egy cég átlagosan 15 millió forintra pályázhatott, feltehetően ők is tízmilliós nagyságrendű pénzre pályáztak.

A csalássorozatban összesen 27 cég több mint 6 ezer hektár után igényelt minden jogalap nélkül területalapú támogatást a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalon (MVH) keresztül. A csalók év közben azokra a földekre adták be a támogatási igényeiket, amelyekre valamilyen oknál fogva egyetlen gazda sem jelentkezett.

Ehhez komoly segítséget kaptak az MVH-ból, ugyanis pontosan be kellett rajzolniuk a térképvázlatokon az „üres területeket".

Eddig négy embert tartóztattak le, köztük van a csalássorozat fő szervezőjének tartott Sz. Ákos. Ő adta be a cégek támogatási kérelmeit, és feltehetően jó kapcsolatokat ápolt a hivatal vezetőivel.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat